Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Oranje boven in Huijbergen op Koningsdag

Door: José van der Wegen Algemeen

HUIJBERGEN – Klokslag 9.30 uur begon traditiegetrouw Koningsdag in Huijbergen met het hijsen van de vlag. Dit onder muzikale begeleiding van Harmonie St. Celilia.

Het voltallige college met burgemeester Steven Adriaansen en de wethouders waren hierbij aanwezig. Het Oranje Comité Huijbergen had een mooi programma voor jong en oud gemaakt. “Het is een bijna zonnige Koningsdag, gelukkig klaart het nu weer op en gaan we de dag openen. Het is altijd mooi om te zien dat jong en oud zo vroeg naar MFC de Kloek komt om deze dag te openen.”

Burgemeester Steven Adriaansen had een druk programma vandaag. “Welkom iedereen, weer allemaal vroeg uit de veren voor Koningsdag 2024. Gisteren waren we hier ook met de lintjesregen voor Theo Sanders en Bert Verlaan. Vandaag dan voor Koningsdag, samen vieren we deze dag om stil te staan bij de koninklijke tradities. Zometeen starten we met de versierde fietsen, daarna de prijsuitreiking en dan het vegetarische circus. In de middag is er nog een bingo voor de volwassenen. Kortom een mooi programma.” Wethouder Thierry de Heer had de eer om tijdens het Wilhelmus de vlag te hijsen. Daarna volgde de versierde fietsentocht en de prijsuitreiking. Wil Wonder stond daarna al klaar met zijn vegetarische circus. “Het klinkt een beetje gek deze naam, maar in mijn circus gebruiken we geen echte dieren. Dat is niet meer van deze tijd. Mijn circus is dan wel hartikke interactief, een aantal kinderen mogen mij dan ook helpen. We hebben bezuinigd op de clowns, dus hoe leuk is dan dat ze mee mogen doen.” De kinderen en ouders deden dan ook  leuk mee. Voor de ouders en kinderen stond er koffie, thee en een lekkere traktatie klaar. Na de kinderen was het tijd voor de medewerkers van De Kloek en het Oranjecomité om even op adem te komen. Na deze pauze was het tijd voor de bingo, waarbij mooie prijzen te winnen waren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief