Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Puzzelend door de gemeente met de Oranjerit van jubilerend SOF

Door: Pascal Brugman Algemeen

HOOGERHEIDE - De Oranjerit vandaag van de jubilerende Stichting Openbare Feestelijkheden, SOF bestaat 50 jaar in 2024, trok dit jaar zo’n 45 deelnemende auto’s. In elke auto kunnen twee of meerdere personen zitten, met als doel de puzzelrit zo goed mogelijk volbrengen.

Een van de deelnemers was Jozua van Houten: hij deed voor de tweede keer mee. “Samen met mijn buurman deed ik vandaag mee, allebei wonen we in Huijbergen. Ik mocht dan ook de chauffeur zijn vandaag en hij was mijn navigator. We waren al wat eerder naar de Boulevard gekomen om ons aan te melden. We ontvingen daar ons deelnameformulier en kregen zelfs nog een drinkfles en een waterflesje mee. Iets na 13.00 werden we omgeroepen om te vertrekken.”

Zwaaien

Jozua en zijn buurman hadden een korte nacht gehad en dat merkten ze tijdens de rit. “Al na een kwartier of zo ging het verkeerd, we reden de polder in, in plaats van richting Woensdrecht te gaan. Maar na een kleine omweg kwamen we weer op het juiste spoor. Het was soms best frustrerend, maar wel heel erg leuk. Al moet je soms voor je idee wel vaak omrijden, maar veel plekken konden we op de route al herkennen. Dus dat was dan wel makkelijk voor de richting. Zeker als je uiteindelijk naar je eigen dorp gaat.” Onderweg kwamen ze controleposten tegen en daar werden ze goed verzorgd met chips en drinken. “Ook de andere deelnemers kwamen we onderweg weer tegen, dus automatisch ga je naar elkaar zwaaien. Kortom ook een onderlinge strijd was er niet echt, eerder een fijne sfeer. Na ongeveer twee uur waren we dan ook terug bij de finish. Super dat SOF altijd van alles organiseert en ik feliciteer hun dan bij deze ook met het 50-jarig bestaan.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief