Afbeelding
Foto: Wendy Van Steen

Little Batters spelen hun eerste wedstrijd in de competitie

Algemeen

PUTTE - Afgelopen zaterdag 4 mei was het dan zover: de Beeballers, of beter gezegd Little Batters van Honk- en Softbalvereniging Batters uit Putte, mochten hun eerste wedstrijd in competitie spelen. Nadat er enkele wedstrijden in april verplaatst werden, mochten zij zaterdagochtend dan eindelijk uit gaan spelen in Rotterdam.

Nadat Batters vorige zomer is gestart met kinderen te laten honkballen in Putte, konden dezelfde kinderen nu laten zien wat ze allemaal geleerd hebben in de afgelopen tien maanden. Beeball is de vereenvoudigde versie van honkbal, maar spelplezier en kennismaking met deze mooie sport staan daarmee dan ook voorop. Met 10 kleine Batters kon de wedstrijd starten en in de schaduw van het grote Neptunus-stadion werden er vele mooie punten geslagen. De kinderen leerden actief de wedstrijd te spelen en coaches zijn trots op wat zij allemaal al kunnen en welke technieken zij al onder de voet hebben. In deze leeftijdscategorie worden geen punten bijgehouden, maar de spelers hebben hier vooral veel plezier aan gehad en gaan vol zelfvertrouwen naar de volgende wedstrijd over twee weken thuis op eigen veld.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de Beeballers trouwens een uitnodiging gekregen om een exclusieve rondleiding te mogen krijgen in het Neptunus Stadion van Rotterdam. De kinderen wisten dit niet op voorhand en dit kwam dus als een verrassing. Ze waren allemaal enorm onder de indruk van de grootte van dit stadion, ook dat er verteld werd dat de spelers van Neptunus de kleine club van uit Putte kennen. Neptunus ziet de Batters graag komen en wederkerend komen de spelers ook graag naar Putte om een wedstrijdje te spelen, maar ook enkele ex-spelers van Batters zijn doorgegroeid naar de Neptunus club om op hoger niveau te spelen. Daarnaast kregen de ouders en kinderen nog een uitnodiging om binnenkort een thuiswedstrijd van het Curaçao Neptunus Honkbal bij te mogen bijwonen. De Batters gaan dan met veel plezier hier naartoe om deze geweldige spelers aan te moedigen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief