Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Het was weer genieten op de Lentefeesten!

Door: Pascal Brugman Algemeen

HOOGERHEIDE  -  Op Hemelvaartsdag is het ieder jaar traditiegetrouw tijd voor de Lentefeesten. Met onder andere een grote braderie, de American Day en getunede auto’s, maar ook de kermis en de vrijmarkt voor de kinderen. Met het perfecte braderieweer van vandaag, werden de Lentefeesten ook dit keer een feestje. 

Op de braderie stonden ook diverse, lokale, goede doelen, waaronder de L’Oslopers. Twee van de L’Oslopers zijn Thijmen Krones en Lianne van Wezel. Vol goede moed staan ze hier de hele dag: “Vandaag staan wij met een paar van ons Roparunteam om onze naamsbekendheid te vergroten, maar ook een beetje reuring te geven op de Lentefeesten. Hiermee hopen wij ook meer geld op te halen voor de Roparun. Elk jaar lopen we met twee teams van vier personen en twee fietsers voor het goede doel. Dit jaar gaan we starten net voor Parijs en maken we een mooie lus door Parijs, België, Brabant en dan finishen in Rotterdam. Dit hele spektakel gaat in het Pinksterweekend gebeuren. Met het hoogtepunt voor de gemeente Woensdrecht natuurlijk weer de doorkomst in Ossendrecht en het welbekende ontbijtje. De doorkomst in Ossendrecht zal op de maandagochtend rond een uur of vijf zijn. Het is een groot feest, zeker met iedereen die voor ons langs de kanten staan of iets organiseren. Deze tocht is wel erg zwaar, want op sommige punten ga je het persoonlijk zwaar krijgen. Je lichaam wordt moe en ieder moment dat je even kan rusten, ga je dit ook echt pakken. Maar aan de finish is er ook geen strijd tussen alle teams, samen halen we zoveel mogelijk geld op. De palliatieve zorg is ontzettend belangrijk. Iedereen heeft wel een bekende of familielid die helaas met kanker te maken krijgt. Daarom doen wij ieder jaar weer graag mee, hoe zwaar het ook kan zijn. Wie ons wil steunen, we verkopen mooie loten.”

Getunede auto’s

Op deze Lentefeesten was er naast alle kramen met koopwaar en de gezellige terrasjes ook ruimte voor de American Day met Amerikaanse motoren en auto’s. Maar ook getunede auto’s stonden weer opgesteld achter de Action en naast de kerk. Een van de trotse eigenaren van zo’n auto is de uit Zoetermeer afkomstige Presley Borsboom. Hij bezit namelijk een speciale Golf 7 Gti Performance: “Mijn trots is wel deze auto. Naast dat hij niet alleen getuned is bezit hij ook een bijzondere wrap. Door middel van Wrap my Ride hoorde ik ook over deze dag. Zij wrappen auto’s, maar gaan dan ook met de club deze auto’s showen op verschillende events. Voordat ik deze auto kocht, had ik een Seat en ook daar zat ik bij een club. Zo ontstond eigenlijk mijn passie voor autotuning. Maar mijn Golf trekt ook veel bekijks in het dagelijkse leven, de reacties zijn dan ook fantastisch en mensen steken graag hun duimpje op of gaan toeteren. Hoe de wrap is gekomen? Via Instagram was er een actie bij Wrap my Ride. Het thema was Caribisch en de eigenaar zat in Curaçao. Daar kwam hij een muurtekening of schilderij tegen. Hiervan plaatste hij een foto, met erbij dat het ideeën opwekte voor een nieuw project. Hier had ik interesse in en ik heb erop gereageerd. Toen is het balletje gaan rollen en mocht ik mee gaan denken voor de wrap op mijn auto. Zoals dat er kenmerken in kwamen van Pirates of the Caribbean, op de motorkap zie je dan ook het hoofd van Jack Sparrow. Maar ook een gedeelte van de tekst van de tweede film vind je terug. Gewoonweg fantastisch, uiteraard was het wel een actie met een mooie korting. Dit soort hobby’s kosten aardig wat geld, maar je krijgt er iets unieks voor terug.”

Kindervrijmarkt

Naast de braderie, shows en kermis waren er ook verschillende kinderen op het Raedthuisplein geld aan het verdienen. Hier stonden namelijk verschillende kinderen hun spullen aan het verkopen. Een van hen was de elfjarige Koen van Gils, afkomstig uit Huijbergen. Hij was er al erg vroeg bij: “Bij een neef op de verjaardag hoorde ik over deze mogelijkheid om mijn spullen te verkopen. Het is vandaag gelukkig mooi weer en dus zit ik hier samen met mijn vader. Vandaag verkoop ik heel veel boeken, auto’s en bordspellen. Maar ook stripboeken, knuffels en zelfs een poster van Max Verstappen. Het was dan ook wel een werk om alle spullen thuis uit te zoeken. Gisteren ben ik nog een uur of drie bezig geweest met spullen uit te zoeken op mijn kamer. Hier maakte ik een selectie wat ik wilde bewaren of wat weg kon. Daarna snel inpakken en klaarzetten om vanmorgen hier alles heen te brengen. Vanmorgen om 8.00 uur waren we hier dan ook al. Al snel kwamen de eerste mensen al langs.”

Meestal sparen kinderen dan ook voor iets dat ze graag willen kopen. Koen heeft dan ook iets op het oog dat hij dolgraag wil kopen: “Met het geld dat ik hiermee verdien ben ik aan het sparen voor een Bodyboard, dit is een soort surfplank. Degene die ik gezien heb, kost rond de honderdvijftig euro om aan te schaffen. Gelukkig heb ik vandaag al een mooi bedrag tot nu toe opgehaald en er zijn nog wat uren te gaan. Dus hopelijk ga ik vandaag nog meer verdienen en kan ik mijn bodyboard gaan aanschaffen. Ik ben dan ook erg graag bij de zee en deze zal dan ook van pas gaan komen op de vakantie straks in Frankrijk.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief