In het team van Zundertse Selectie Vrouwen worden onder meer speelsters van VV Zundert Vrouwen-1 opgenomen.
In het team van Zundertse Selectie Vrouwen worden onder meer speelsters van VV Zundert Vrouwen-1 opgenomen. Foto: VV Zundert

Zundertse Selectie Vrouwen speelt duel tegen NAC Vrouwen

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Zoals eerder al bekendgemaakt gaat de jaarlijkse wedstrijd tussen de Zundertse Selectie en NAC dit jaar niet door. Er is echter een leuk alternatief uit de hoge hoed getoverd: op dinsdag 13 augustus om 19.00 uur wordt op sportpark De Wildert, thuishaven van VV Zundert, een wedstrijd gespeeld tussen de Zundertse Selectie Vrouwen en NAC Vrouwen.

Het duel tussen de Zundertse Selectie en NAC, traditiegetrouw onderdeel van de oefencampagne van de Bredase profvoetbalclub in de aanloop naar het nieuwe seizoen, werd dit jaar geschrapt van de agenda omdat het hoofdveld van VV Zundert een opknapbeurt ondergaat. Het is echter uiterst onzeker is of het A-veld begin juli gereed is voor de wedstrijd tussen de Zundertse Selectie en NAC. Het risico werd te groot geacht om dan juist rond die tijd dat duel te plannen. In overleg met NAC werd dan ook besloten de wedstrijd dit jaar te schrappen.

Hierna echter kwam het idee uit de bus rollen voor een alternatief: een wedstrijd tussen de NAC Vrouwen en een Zundertse Selectie Vrouwen, bestaande uit speelsters van VV Zundert, Moerse Boys, VVR, VV Wernhout, VV Achtmaal en VV Schijf. Het in maart officieel geïntroduceerde NAC Vrouwen is een nieuwe loot aan de Bredase voetbalclub. Met ingang van komend seizoen treedt NAC Vrouwen toe tot de Vrouwen Eerste Divisie. Het team van NAC Vrouwen, dat onder de verantwoordelijkheid valt van de als manager vrouwenvoetbal aangestelde Pia Rijsdijk, krijgt inmiddels gestalte. Zo werden onlangs nog rechtsback Kiki Heshof (Jong Feyenoord), centrale verdedigster Nikki van den Burg (Jong ADO Den Haag) en aanvalster Brigitte Franken (Jong ADO Den Haag) gepresenteerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief