Beeld van de Dodenherdenking vorig jaar.
Beeld van de Dodenherdenking vorig jaar. Foto: Charles van Campenhout

Dodenherdenking in alle kernen gemeente Zundert

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - In Nederland zijn door het hele jaar heen herdenkingen van verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere slachtoffers van oorlog en geweld herdacht.

Het thema voor 4 en 5 mei 2024 is ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’. Dit met het oog op de lustrumviering van 80 jaar vrijheid, welke in september van start gaat. 

Herdenkingsmonumenten

Burgemeester Joyce Vermue en de wethouders leggen bloemen bij de herdenkingsmonumenten in de dorpen van de gemeente Zundert. Publiek is van harte uitgenodigd om aan te sluiten. Het programma ziet er als volgt uit: 15.00 uur wethouder Van Steen legt bloemen op begraafplaats naast kerk in Klein Zundert, 15.45 uur wethouder Kools legt bloemen op begraafplaats achter kerk in Achtmaal, 16.30 uur wethouder Bogers legt bloemen op begraafplaats achter kerk in Wernhout, 17.00 uur burgemeester legt bloemen bij herdenkingssteen H. Trudokerk, 17.45 uur burgemeester legt bloemen op begraafplaats achter De Willaert, 18.10 uur burgemeester legt bloemen op begraafplaats achter H. Trudokerk, 18.30 uur burgemeester legt krans bij monument Baken van Vrijheid naast Van Goghkerkje, 18.45 uur bijeenkomst in Van Goghkerkje, waarna bloemstukken op graven van de geallieerde soldaten worden gelegd. 

Gemeentelijke herdenking

Hierna vertrekken hardlopers met fakkels naar Rijsbergen, waar van 19.40 uur tot 20.30 uur de officiële gemeentelijke herdenking bij het monument bij de Sint Bavokerk in Rijsbergen plaatsvindt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief