Komende zondag is het weer wandelen geblazen in Wernhout.
Komende zondag is het weer wandelen geblazen in Wernhout. Foto: Facebook Wandelevenement Wernhout

Klaar voor Wandelevenement Wernhout

Door: Addo Sprangers Algemeen

WERNHOUT - Wandelevenement Wernhout is weer in aantocht. Komende zondag wordt het loopspektakel voor de zesde keer gehouden.

Een tiental vrijwilligers geeft handen en voeten geeft aan het Wandelevenement Wernhout. Ze zijn stuk voor stuk lid van wandelclub De Lentstappers. Op de dag zelf krijgt het gezelschap volop hulp vanuit buurtschap De Lent. Die hulpvaardigheid mag overigens nauwelijks verbazing wekken. De opbrengsten van Wandelevenement Wernhout gaan immers naar De Lent. Belangrijkste doel van het evenement is namelijk nog altijd een extra centje verdienen voor de buurtschap. De routes wijken qua afstand net iets af van die van vorig jaar. Toen stonden de afstanden afstanden 6,5 km, 12,2 km en 22,2 km op het programma. Dit jaar is er gekozen voor de 7 km, 12 km en 22 km. Zoals elk jaar heeft de organisatie weer zorg gedragen voor nieuwe routes. Vorig werd voor de eerste keer vertrokken vanaf de Moststraat. Dat is ook dit jaar het startpunt. Het is de bedoeling dat volgend jaar wordt gestart vanaf nieuwe corsobouwplaats aan de Wernhoutseweg. [n]

Wandelevenement Wernhout op zondag 5 mei 2024. Afstanden 7 km, 13 km en 222 km. Start tussen 8.00 uur en 12.00 uur. Binnenkomst uiterlijk 16.00 uur. Kosten 5 euro p.p., kinderen tot en met 12 jaar gratis. Startpunt is Moststraat 5a in Wernhout. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief