Lotte van de Broek: 'We hebben groter uitgepakt dan normaal'
Lotte van de Broek: 'We hebben groter uitgepakt dan normaal' Foto: Tess Mutsters

SV De Gouwe Wiesel zorgt voor betrokkenheid bij VV Achtmaal

Door: Tess Mutsters Algemeen

ACHTMAAL - Lotte van de Broek is één van de bestuursleden van SV De Gouwe Wiesel, de supportersclub van VV Achtmaal. Normaal worden de jaarlijkse feesten van de supportersvereniging puur door het bestuur zelf georganiseerd, maar voor dit jubileumjaar zijn ook de oprichters gevraagd.

Lotte was dertien toen er bij het dameselftal van Achtmaal een aantal mensen stopten en de vereniging actief op zoek ging naar leden. “Ik ben toen komen voetballen, op datzelfde moment gingen mijn ouders de kantine van de voetbal doen. Ik was toen dus ieder weekend hier bijna hele weekenden te vinden,” legt ze uit. “Als supportersvereniging houden wij ons eigenlijk bezig met de algemene ondersteuning van de club. We zorgen voor wedstrijdflyers, organiseren de loterij en dan natuurlijk het jaarlijkse feest. Dankzij de vereniging is er ook plek voor de mensen die niet bij een elftal horen, maar wel betrokken willen zijn bij de club,” vertelt Lotte. Inmiddels heeft de vereniging zo’n 150 leden. “We proberen te motiveren, maar het wel luchtig te houden.” Het supportersfeest is iets waar vrijwel de hele vereniging reikhalzend naar uitkijkt. “We hebben wel groter uitgepakt dan normaal. Zo zijn we druk bezig met het monteren van een aantal filmpjes. Daar gaan we verder niks over zeggen: als je meer wil weten, moet je komen!” 

Hulp Moerse Boys

Leden van voetbalclub Moerse Boys komen helpen achter de bar. “Zo kan ons eigen barpersoneel ook mee feesten,” vertelt Lotte. Als lid betaal je jaarlijks een bepaald bedrag. Je krijgt dan een item, zoals de sjaal. “Dat is ieder jaar wat anders, zo hebben we al bidons, aanstekers, paraplu’s, badhanddoeken en meer gehad. Als lid ben je ook vrijgesteld van entree op het supportersfeest. Anderen zijn natuurlijk ook van harte welkom, zij betalen entree bij de deur.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief