Afbeelding

Open weekend Bredase Kaarsenfabriek

zaterdag 15 december 2018 10:30 tot zondag 16 december 16:30

Maak zelf op ambachtelijke wijze je eigen kaars voor de kerstdagen

Veertigste open dagen bij de Bredase Kaarsenfabriek

De periode rond Kerstmis is bij uitstek de tijd om kaarsen op te steken. Maar wie weet eigenlijk nog hoe dit sfeerverhogende product wordt gemaakt?
Bij de Bredase Kaarsenfabriek kun je het zien en –nog veel leuker- zelf ervaren, tijdens de open dagen op 15 en 16 december.

De Bredase Kaarsenfabriek is één van de weinige Nederlandse producenten die nog op de ambachtelijke manier kaarsen produceert. Het bijzondere bedrijf krijgt altijd veel aanvragen voor rondleidingen en om die reden gaan één weekend per jaar de deuren voor iedereen open, uiteraard in december. Dit jaar worden de open dagen al voor de veertigste keer gehouden.

Tijdens diverse demonstraties zien de bezoekers tot in detail op welke wijze de kaarsen in de Bredase Kaarsenfabriek worden gemaakt. Elke stap, van het binnenkomen van de paraffine tot het verpakken van de kaarsen, wordt haarfijn uitgelegd.

De open dagen zijn een leuk en educatief familie-uitje, waarbij kinderen zelf op de traditionele manier hun eigen kaars kunnen maken. Uiteraard gebeurt dat onder het toeziend oog van de meesterkaarsenmaker zelf.

De Bredase Kaarsenfabriek zet zich tijdens de open dagen in voor het goede doel Villa Joep.
Middels diverse activiteiten zal er geld ingezameld worden voor het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

De Bredase Kaarsenfabriek is op beide dagen gratis toegankelijk van 10.30 - 16.30 u.
Het bedrijf is gelegen aan de Franse Akker 19 te Breda.