Afbeelding
Foto: Hendrik Boot

Hendrik Boot presenteert Vastenavend-expositie Boot op Koers

BERGEN OP ZOOM - Ook dit jaar is Hendrik weer van de partij met zijn vastenavend expositie. De twaalfde alweer! Deze keer weer in zijn vertrouwde atelier aan de Dumontsdreef. De expositie loopt van 10 februari t/m 10 maart.

Hendrik weet als geen ander de sfeer van Vastenavend in verf te vangen. Met trefzekere streken zet hij de krabben en Krabbegat op het doek. Niet altijd even scherp en herkenbaar, dat noemen ze impressionistisch. Je moet er zelf ook wat voor doen, je verbeelding laten spreken. De meeste taferelen zijn voor iedereen herkenbaar. Het feestgewoel in de cafés en op straat, de schetterende dweilbands en de dweilende krabben, ze zijn er allemaal. De bekende Bergse straten vol krabben in de kenmerkende bullen, slenterend naar de volgende stek om de dorst te lessen.

Dweilbands vechten om aandacht

Er zijn heel wat dweilbands in de verf gezet of er uit gekomen, het is maar hoe je het bekijkt. Trombones, sousafoons en trompetten schetteren in stilte in je oren. Alsof je ertussen staat en heel even het geluid uitvalt. Maar ook de lopende dweilbands zijn er. Een mooi stuk is Krabbestamp in de Dubbelstraat. Er is ook nog een schilderij van het optreden in de Mortier.  

Cafés in overvloed

Vastenavend is niets zonder de gezellige cafés. We zien het stampvolle, gezellige Zwijnshoofd en krabben voor Don Camillo maar ook de Markt met De Draak en wat late feestvierders. Zelfs het Beurspleintje met het Markiezenhof op de achtergrond is er. Mooie sfeerbeelden.

Om de liefhebbers een plezier te doen zijn er dit jaar prints en kaarten gemaakt van de populairste stukken. Zo kan iedereen toch wat leutkunst van Hendrik thuis aan de muur hangen.

De expositie is in het atelier van Hendrik, Dumontsdreef 2 (in de knik Goudenbloemstraat) in Bergen op Zoom. De expositie loopt van 10 februari tot 10 maart en is ‘s zaterdags en ‘s zondags open van 14:00 tot 18:00 uur en op verzoek.

De expositie is opgenomen in de route van de Vastenavendwandelingen en daarom ook op woensdag 27 februari geopend.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief