Afbeelding
Foto: Hendrik Boot

Vastenavendexpositie van Hendrik Boot

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vol goede moed begon de Bergse kunstenaar Hendrik Boot zich weer warm te lopen voor de nieuwe Vastenavendexpositie met het thema ′Dweil d'oew neus mar achternaar!' in gedachten.

De kunst is natuurlijk opnieuw de grens te verleggen en een nog hoger niveau te bereiken, op weg naar de eeuwige roem. U denkt misschien: 'dat doet hij wel met twee vingers in de neus', maar maanden van hard werken verdwenen weer in de afvalbak, ontevreden met het resultaat. Hendrik zelf vindt het Vastenavendwerk maar wat geneuzel in de marge van de wereld van de hoge kunsten. De Vastenavend-kunstkenners oordelen echter positief over het geklodder en gekrabbel. Zij hebben tijdens de 'preview' al mogen neuzen in de expositie en kregen meteen de kriebels van Vastenavend weer te pakken, een jeukneus dus.

We kunnen toch wel stellen dat Hendrik een neus heeft voor het herkennen van de sfeer van Vastenavend. Het is allemaal zo herkenbaar en vertrouwd. De dweilende krabben in de straten van Krabbegat, dampend volle cafés, de schetterende trompetten van de dweilbands en de moe gefeeste krabben op weg naar huis. Met een vlotte impressionistische toets zijn de krabben weer gevangen in de verf van de schilderijen en tekeningen.

De expositie is te zien in 't ateljeeke, Dumonstdreef 2, vlak bij de geit. Van zijn leutigste stukken zijn er nu ook reproducties beschikbaar om alle liefhebbers een plezier te doen! Kom en neus even rond in het ateljeeke, en bij Primera! 'Geen lòòpneus, rij d'oew neuske achterna!' laat ook 'Motour motorvakanties' in de Lievevrouwestraat 23 'Endriks leutige Vastenavend stukken zien. Druk tijdens
het dweilen even het neuske tegen de ruit. En mocht het dweilen uw feestneus uit komen dan kunt u altijd nog op Hendrik's website www.LeutKiek.nl kijken voor de laatste nieuwtjes en de meeste werken.

Locaties en openingstijden
Expositie 'Geneuzel van 'Endrik' Dumontsdreef 2, Bergen op Zoom. Geopend van 2 t/m 23 februari, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur en zondag 9 maart (kijkdag op de kaai). [l]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief