Afbeelding

Eindelijk behandeling voor Hugo Wolff; Niet in Rusland maar in Mexico

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Hugo Wolff en zijn vrouw Maria zijn vertrokken naar Mexico voor de stamcelbehandeling waar Hugo al zo lang op wacht.  In mei zou Hugo eigenlijk al afreizen naar Rusland om met de stamcelbehandeling zijn Multiple Sclerose een halt toe te roepen, maar dat ging vanwege het coronavirus niet door. De behandeling werd verzet, maar toen kreeg Hugo opeens geen visum meer.

Hugo Wolff kreeg twintig jaar geleden de diagnose van MS, maar de eerste tien jaar was daar goed mee te leven. “Daarna veranderde dat en heb ik diverse behandelingen ondergaan om de achteruitgang af te remmen”, vertelt Hugo. Kort na de geboorte van z’n jongste dochter merkt Hugo dat hij op momenten wel erg vreemd gaat lopen en soms zelfs gaat slepen met zijn rechterbeen. Twee jaar later is hij volledig afhankelijk van zijn rolstoel. De stamceltherapie die ze onder andere in Moskou aanbieden is in feite zijn laatste kans om de ziekte te stoppen, maar die behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. 

Middels een crowdfundingsactie werd geld ingezameld voor de behandeling. Er werd uiteindelijk 65.971 euro opgehaald, maar vanwege het coronavirus kon de behandeling niet doorgaan. Het coronavirus had dan ook een grote impact op Hugo. “Wanneer de volgende mogelijkheid zou zijn bleef koffiedik kijken. Een maand? Een jaar? Dit was te ongewis om hierop te gaan wachten. Plan B is daarom uit de kast gehaald. Waar kan het wel? Omdat de behandeling zeer specifiek is, is de spoeling dun en kwam Hugo al snel uit in Mexico. Binnen 2 weken is alles geregeld en zijn de tickets geboekt”, laten Hugo en Maria weten via Facebook. 

Gisteren zijn ze dan ook vertrokken naar Mexico voor een verblijf van vier weken. “Voor Hugo is het geweldig dat het toch nog zo snel kan. We zijn immers weer een half jaar verder een de tijd dringt.” De laatste weken hebben in het kader van de voorbereiding gestaan zoals vliegtickets, de kliniek in Mexico van de nodige documenten voorzien, een nieuwe MRI en het uitvoeren van de nodige medische controles.

“Helaas hebben we de geplande muziekavond in Den Enghel waar iedereen persoonlijk Hugo succes kon wensen moeten cancellen en dat geeft toch wel een vreemd gevoel.” Iedereen die Hugo nog een hart onder de riem wil steken kan een videoboodschap opnemen en die versturen naar mailvoorhugo@tothierennietverder.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief