Uitbeelding die relateert aan fotografie met water.
Uitbeelding die relateert aan fotografie met water. Foto: Jacques Bakker

FoBoZ organiseert haar tweede fotomanifestatie

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In september houdt de stichting FoBoZ haar tweejaarlijkse manifestatie met het thema “Water”.

Nederland is onlosmakelijk verbonden met het water te denken valt aan de watersnood maar ook recent aan de overstromingen in Limburg. Nederland ligt met haar polders, haar gemalen en sloten voor een groot deel onder de waterspiegel. Daarnaast is water een eerste levensbehoefte en kent vele verschijningsvormen. Inspiratie genoeg voor fotografen om hier een creatieve invulling aan te geven.

Aan de fotomanifestatie nemen de amateurclubs Nadir, Fixed Focus, 4Zoom, Click ‘et ,Brabantse Wal uit Steenbergen en de leerlingen van Albert Joosen deel. Zij exposeren samen circa 300 foto’s in de Gertrudiskerk en het voormalig Stadhuis.

Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking met de galeriehouders Lukisan, Arsis en Peter Franssen. Onder de vlag van FoBoZ exposeren hier 9 gerenommeerde professionele fotografen ,met prestigieuze onderscheidingen, en zeer uiteenlopende invullingen van het thema. Zo zijn er werken te zien van Raymon Wennekes , meerdere malen Nederlands kampioen onderwaterfotografie. Jos Verhoogen is een pionier op het gebied van zwangerschaps – en bevallingsfotografie en toont onder andere werken van onderwaterbevallingen. Joel Tjintelaar exposeert met werken architectuur en water. Louis Sauter bekend binnen de fotografiewereld vanwege zijn project “mother nature’s daughter” combineert landschapsfotografie met modelfotografie. De tentoonstelling wordt ook verrijkt met het schitterend werk van Rem van den Bosch “het Zeeuws meisje“.

Monique van den Hout staat tijdens de manifestatie in het Markiezenhof met haar duikdoeken, geïnspireerd op haar grote liefde voor de Oosterschelde.

Naast de amateurs en professionals heeft FoBoZ aandacht voor de jeugd , zijn de kinderen onder 14 jaar uitgedaagd een foto in te leveren en is er een educatief project op de scholen gestart. Een selectie van deze foto’s komt te hangen op de binnenplaats van het Markiezenhof. De prijsuitreiking is om 14.00 uur op 12 september op de binnenplaats. Enorme dank is verschuldigd aan Frank van Es die een promofilm en een instructiefilm op de website van FoBoZ heeft geplaatst. Frank zelf neemt als professional ook deel aan de manifestatie.

Zonder sponsoren is het houden van een manifestatie niet mogelijk. Wij zijn dan ook veel dank verschuldigd aan “De Mastboom Brosens Stichting”, de Rabobank, Fujifilm en Van Akkeren Logistics.

De manifestatie vindt plaats van 11 tot en met 19 september. De werken van de professionals zijn te bewonderen van 1 tot en met 30 september.

Voor openingstijden en meer informatie verwijzen wij naar de website www.foboz.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief