Afbeelding
Foto: Dick Vermaas Fotografie

De Sjefkes vieren feest: Weekend vol muziek

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Harmonieorkest Kolping’s Zonen, oftewel de Sjefkes, vieren op 12, 13 en 14 november eindelijk hun 150-jarig bestaan. De harmonie had voor dit jaar een heel programma samengesteld, maar dat kon vanwege de maatregelen steeds niet doorgaan. “Daarom hebben we er nu voor gekozen om alles in één weekend te organiseren in De Maagd”

Het jubileumweekend begint op vrijdagmiddag met optredens van het Klein orkest. “Dit wordt een hele leuke muzikale vertelling waarbij kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met allerlei instrumenten.” De eerste voorstelling is voor scholieren en tijdens de tweede voorstelling (15.30 uur) is iedereen welkom.

Het Groot Orkest mag zaterdagavond aan de bak. Om 20.00 uur staat hét jubileumconcert op de planning in De Maagd. Wie het concert wil bijwonen, moet wel even een kaartje kopen. “Het wordt een hele feestelijke avond met een gevarieerd programma. Voor de pauze spelen we vooral klassiekere stukken en na de pauze wordt het een parade van feestelijke nummers.” Tijdens het jubileumconcert wordt ook een heel nieuw stuk gespeeld. “Onze dirigent heeft speciaal voor ons jubileum een stuk gearrangeerd wat we tijdens het jubileumconcert voor het eerst ten gehore gaan brengen. De muziek is gebaseerd op een Bergse stadslegende. Het is echt prachtig.”

Op zondag wordt het jubileumweekend afgesloten met een open podium voor alle andere muziekverenigingen in Bergen op Zoom. “We vieren dit jubileum samen met de stad. Zelf zullen we die zondag dus niet spelen, maar we hebben wel alle collegeverenigingen uitgenodigd. Qua tijd hadden wij onze handen al aardig vol, want het is een pittig programma. Daarnaast zorgde dit voor veel verenigingen ook voor een stip op de horizon. Het is niet voor iedere vereniging weggelegd om op het podium van De Maagd te spelen, daarom doen we dit graag samen met hen.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief