Afbeelding
Foto: Shutterstock

GGD West-Brabant opent vaccinatielocatie in Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In sporthal De Boulevard opent vandaag een nieuwe vaccinatielocatie van GGD West-Brabant. Vanwege het versneld vaccineren van alle 18-plussers breidt GGD West-Brabant de vaccinatiecapaciteit in de regio verder uit. “In november zijn we gestart met de boostercampagne en het streven is alle mensen van 18 jaar en ouder voor eind januari een boosterprik te geven.”

Naast Breda International Airport en Breepark in Breda opent de GGD ook in Bergen op Zoom een vaccinatielocatie. Dit keer op een andere locatie dan tijdens de eerste vaccinatiecampagne. Vanaf 4 januari kunnen inwoners terecht in sporthal De Boulevard voor hun 1e, 2e of boostervaccinatie.

Afspraak voor boostervaccinatie
Voor het halen van de boostervaccinatie maken mensen vooraf een online afspraak via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Mensen van 60 jaar en ouder kunnen ook bellen met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Met of zonder uitnodigingsbrief, dat maakt niet uit. Een boosterprik wordt nooit zonder afspraak gezet. Alleen het halen van een 1e of 2e prik kan zonder afspraak. 

Twijfelaars
Op www.prikkenzonderafspraak.nl kunnen mensen ook terecht voor meer informatie als ze twijfelen over het halen van een prik. Voor wie het prettiger vindt om hier met een deskundig iemand over te praten is er de Vaccinatie Twijfel Telefoon, dagelijks bereikbaar tussen 8:30 en 16:30 uur via 088 755 57 77. Dit telefoonnummer wordt bemand door medewerkers van diverse Universitaire Ziekenhuizen.

Hulp bij het toevoegen van de boosterprik in de Corona Check App

De boosterprik wordt niet vanzelf zichtbaar in de Corona Check App. Veel mensen zullen ook hier hulp bij nodig hebben. De informatie moeten alle burgers namelijk zelf via hun DigiD ophalen. Uitleg staat op de website van de GGD West-Brabant: Booster­vaccinatie (extra prik) - GGD West-Brabant (ggdwb.nl)Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief