Detail van de Blauwe Carrousel
Detail van de Blauwe Carrousel Foto: Rini Hagenaars

Vastenavendtentòònstelling ‘Ouw d’oew maske mar op’

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Wie door de Sint Annastraat loopt en ter hoogte van nummer tien naar binnen kijkt kan er niet omheen, het is daar Vastenavend. En hoe! Een grote carrousel vol Boeren, met Steketee in top, prijkt in de etalage. 

Ook dit jaar is er dan weer veel moois te bewonderen in de Sint Annastraat! Galerie ‘de Lange Neus’ presenteert er de tentoonstelling ‘Ouw d’oew maske mar op’. Daar zit de heimelijke wens in om ‘oudoe’ te mogen zeggen tegen het mondmasker, maar óók het grote verlangen om het masker van de leut vooral weer wel op te mogen zetten. Dat zie je terug in het werk wat er hangt. 

Van flauwekullekes tot meesterwerken, het is een bonte verzameling geworden waarin veel valt te zien, te genieten, te verwonderen én te gniffelen. Het masker brengt eenheid in al deze werken, overal sijpelt de leut van het gemaskerde feest doorheen. Doe een masker op en kom kijken, genieten en een beetje Vastenavend vieren!

Galerie ‘de Lange Neus’, Sint Annastraat 10, open op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf één uur.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief