Afbeelding

Luchtige Archeologische Stadswandeling

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Stichting In den Scherminckel organiseert de “Luchtige Archeologische Stadswandeling” De anderhalf uur durende tocht voert langs locaties in het centrum van Bergen op Zoom, waar archeologische opgravingen hebben plaatsgevonden.

Tijdens deze wandeling ontdekt u wat thema’s als “stinkende luchten” en “stadslucht maakt vrij” met archeologie te maken hebben. Ook komen zelfs de thema’s “luchtkastelen” en “gebakken lucht” nog aan bod. Oftewel: een Archeologische Stadswandeling op een luchtige wijze, zonder saaie jaartallen en feitjes. Maar zeker niet uit de lucht gegrepen! Juist een vrolijke en ontspannen stadswandeling voor iedereen. Deze activiteit sluit aan bij de tentoonstelling ‘Hoge Luchten’ in Museum Het Markiezenhof. 

De startlocatie is Markiezenhof. De wandelingen zijn op zaterdag 9 april om 10.30 uur, zondag 10 april 10.30 uur, zaterdag 21 mei 10.30 uur, zondag 22 mei 10.30 uur, zaterdag 9 juli 10.30 uur en zondag 10 juli 10.30 uur. 

Tijdens de Nationale Archeologie Dagen wordt een extra Luchtige Archeologische Stadswandeling georganiseerd. Die is op vrijdag 17 juni 10.30 uur. 

 Aanmelding via scherminckel@home.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief