Met de ondernemers van de restaurants die deelnemen aan het evenement
Met de ondernemers van de restaurants die deelnemen aan het evenement Foto: Food La Route

Een 4-gangendiner in 4 verschillende restaurants: “We hebben een leuke route door Bergen op Zoom”

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Een 4-gangendiner in vier verschillende restaurants, dat is Food La Route. Oprichtster Renée Turion vond dat het tijd was om de culinaire route ook in Bergen op Zoom te organiseren: “We wilden het concept ook naar andere steden brengen.”

Renée Turion organiseert samen met Robine Vermaat de Food La Route in Bergen op Zoom. Renée is zeven jaar geleden op het idee gekomen om culinaire gerechten te proeven bij vier verschillende restaurants. Het idee is inmiddels uitgebreid en vindt plaats in 30 verschillende steden, waaronder ook Bergen op Zoom. “De eerste editie was in Nootdorp omdat ik daar vandaan kom, die zat gelijk vol! Daarna was mijn doel om uit te breiden door het hele land. Ik heb zelf namelijk dat ik altijd naar Den Haag of Rotterdam moest om wat leuks te gaan doen, terwijl ik liever op de fiets ergens heen ga. Het is super leuk dat we nu de Food La Route naar Bergen op Zoom hebben gehaald.”

Restaurants
Met Food La Route eet je een vier gangendiner waarbij je elke gang in een ander restaurant krijgt. De restaurants waar je op 3 november elk een gang krijgt zijn: Stadsbrasserie Thalia, ‘t Geheim van Bergen, Oase en het Ministerie van Eten en Drinken. “Ik kom uit Steenbergen dus ik ken de stad wel. We hebben gekeken naar welke restaurants we vonden passen bij het concept, en die hebben we benaderd. Ze reageerden gelijk heel positief”, vertelt Robine.

Menu
“Het menu is een verrassingsmenu. Je kan natuurlijk wel aangeven of je ergens allergisch voor bent, of bepaalde dingen niet eet. Maar de rest blijft een verassing! Je krijgt bij het voor-, tussen-, en hoofdgerecht een bijpassend glas wijn en koffie/thee na dus het is echt een compleet programma”, aldus Renée. Ook als je geen wijn lust, is er aan je gedacht. “Dan kan je dat gewoon aangeven en iets anders bestellen.” Het tweetal hoopt dat veel mensen zich aanmelden zodat het een geslaagde editie zal worden. “We hopen dat er veel mensen op af komen en we hen een leuke avond kunnen geven!”

Informatie
Aanmelden voor het avondje weg kan via de website van Food La Route.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief