Afbeelding
Foto: Shutterstock

PvdA en Groenlinks Bergen op Zoom: Energietoeslag voor honderden huishoudens

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De energiecrisis vraagt om een snelle aanpak, zeker nu steeds meer mensen in steeds grotere problemen komen door de verhoogde energieprijzen. Daarom kwamen GroenLinks Bergen op Zoom en PvdA in de raadsvergadering van donderdag 29 september 2022 met steun van andere partijen met een motie die honderden extra huishoudens kan helpen bij het betalen van hun energierekening.

Met deze actie krijgen inwoners met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum automatisch 500 euro. Ook uitwonende studenten krijgen 500 euro. Inwoners die een inkomen hebben boven 130 procent van het sociaal minimum kunnen gebruik maken van een noodfonds bij de gemeente Bergen op Zoom, waarbij via maatwerk gekeken zal worden hoe mensen geholpen gaan worden. 

Adam Ahajaj,PvdA-fractievoorzitter: “Met deze regeling kunnen wij als gemeente honderden, zelfs duizenden, huishoudens helpen om het hoofd boven water te houden. We kunnen hiermee onmogelijk alle zorgen bij onze inwoners wegnemen, maar ik ben trots dat we als gemeente concreet helpen. We laten hiermee een krachtig sociaal geluid horen.”

Selin Karar, GroenLinks-fractievoorzitter: “We kunnen zo veel mensen helpen met een lichtpuntje in deze zware tijden. Ook kunnen huishoudens in schrijnende gevallen die geen energietoeslag krijgen, via het noodfonds geholpen worden. Want laten we niet vergeten dat de inflatie de hele samenleving raakt en we elke vorm van armoede willen voorkomen. ’’

Tijdens de stemming bleek er unanieme steun te zijn voor de motie.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief