Afbeelding
Foto: SABIC

70 SABIC-medewerkers staken donderdag hun handen uit de mouwen voor een goed doel

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - SABIC in Bergen op Zoom hield donderdag 29 september 2022 een Volunteers Dag. Circa 70 SABIC-medewerkers staken deze dag hun hun handen uit de mouwen voor het goede doel. Samen realiseerden zij deze dag 5 projecten in Bergen op Zoom en omgeving. 

SABIC in Bergen op Zoom organiseert eens in de 5 jaar, na een lustrumjaar, een Volunteers Dag.  Zowel alle SABIC-medewerkers als iedereen in de regio Bergen op Zoom konden hiervoor projecten aandragen. Daarna stemden de SABIC-medewerkers welke projecten worden uitgevoerd. 

De vijf projecten die SABIC heeft aangepakt zijn de herstel- en renovatiewerkzaamheden bij de Kreek van Stichting Zorg en Onderwijs nu. “Deze kinderen verdienen een lokaal waar ze zich prettig in voelen. Waar de meubels veilig zijn en de omgeving stimulerend. Op deze manier komen ze nog beter tot ontwikkeling. SABIC draagt daar deze dag een flinke steen aan bij. Daar kunnen we alleen maar heel dankbaar voor zijn!”, aldus Mirjam Geers-van der Poel, directeur/bestuurder. 

Ook zijn ze op de koffie geweest bij bewoners van woonzorgcentra Moermont en Stuijvenburgh. “Op de eerste plaats genieten onze bewoners enorm van de extra aandacht en de leuke activiteiten en gesprekken. Door meer handen beschikbaar te hebben kunnen we er voor nog meer bewoners tegelijk zijn. Ook onze medewerkers zijn gebaat bij de hulp vanuit SABIC. Als de cliënten gelukkig zijn, zijn onze medewerkers dat ook”, laat coördinator Duran Berger weten. Daarnaast hebben ze een permanente dakconstructie gemaakt voor de vogelkooien van stichting Hertenkamp De Beek. Secretaris Peter Dogge vond dit van onschatbare waarde: “Waarschijnlijk komen we in Nederland nooit meer van vogelgriep af, dus deze permanente oplossing is ideaal.” Bij De Leystroom in Breda heeft SABIC een bushalte aangelegd in de binnentuin. Hierdoor kunnen ouderen plaatsnemen, op de bus wachten en weer tot rust komen. En tot slot hebben ze een wens laten uitkomen. Sinds vorige week staat er in het woonzorgcentrum Stuijvenburgh een wensboom waar de bewoners hun laatste wens kunnen doen. SABIC heeft een wens uit die boom gerealiseerd door 15 bewoners te trakteren op een dagje Efteling.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief