Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Cafe Entree in Meilust werpt z’n vruchten af

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zo’n 250 bezoekers per maand komen op Café Entree af. Café Entree is een vorm van indicatie loze dagbesteding, een laagdrempelige voorziening voor mensen met psychosociale problematiek en of eenzaamheid. Wethouder Joey van Aken bracht een bezoek. 

Wethouder Joey van Aken heeft op gistermiddag café Entree bezocht en sprak met een aantal bewoners. “Bezoekers geven aan minder eenzaam te zijn en meer structuur en plezier uit het leven te halen.” De wethouder is tevreden over de bezoekersaantallen. “Het mooie van Café Entree is dat vereenzaming hierdoor voorkomen kan worden en het dagritme van mensen behouden blijft.” Het betekent ook dat de kosten voor een maatwerkvoorziening dagbesteding hierdoor minder snel stijgen en ondersteuning efficiënter is ingericht. “Met het café wordt ingezet op eigen kracht, zelfredzaamheid, preventie en signalering.” De pilot loopt tot eind 2022 en indien de resultaten nog steeds positief zijn hoopt de gemeente dat Café Entree meer een wijkfunctie krijgt. De gemeente wil dat er hierdoor ook inwoners uit Meilust, Tuinwijk en Noordgeest naar toe komen.  

Kosten
Café Entree kost ongeveer €75.000,- per jaar. Deze kosten worden terugverdiend doordat een indicatie voor een maatwerkvoorziening zoals dagbesteding wordt uitgesteld of voorkomen. De kosten voor de pilot van €75.000 staan gelijk aan de kosten voor 7 dagbesteding indicaties. Dit betekent dat Café Entree zichzelf terug heeft verdiend in 2021.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief