Toekomstige bewoners Jasper Duijvelaar en Charlotte Wierckx
Toekomstige bewoners Jasper Duijvelaar en Charlotte Wierckx Foto: Sanne Brusselaars

Nieuwbouw project ‘t Suikerwerk is vandaag gestart, ERA Contour viert het met de kopers

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vandaag is de bouw van het nieuwbouw project ‘t Suikerwerk gestart. Samen met de kopers viert ERA Contour de eerste dag. Naast de kopers waren ook Helmig Makelaardij, live muziek en wethouder Joey van Aken aanwezig. 

De bouw van het nieuwbouw project ‘t Suikerwerk is vandaag officieel van start gegaan. De kopers en betrokkenen waren vandaag uitgenodigd om bij de officiële start aanwezig te zijn. Bij ontvangst stond hen een glas champagne te wachten en in de tent had de vastgoedontwikkelaar ERA Contour live muziek en een bar geregeld. Wethouder Joey van Aken gaf het startsein en vertelde over de mooie bouwontwikkeling die eraan zit te komen. “Het is een prachtig project en het is wonen op een super locatie. Jullie gaan wonen naast de iconische spiritustoren!”, sprak Joey de kopers enthousiast toe. 

In ’t Suikerwerk vinden verschillende stijlen elkaar. Van industrieel tot traditioneel. Appartementen, kadewoningen, industriële stadswoningen en levensloopbestendige hofwoningen wisselen elkaar af. Al die verschillende woningen komen samen en veranderen in een kleine buurt. “Een kleine buurt die klein genoeg is om elkaar nog te kennen, maar toch groot genoeg om elkaar niet iedere dag tegen te komen”, aldus Job van Zomeren, directeur ERA Contour. “Ik ben blij dat het eindelijk zo ver is. We zijn trots dat we dit project hebben kunnen bemachtigen en kijken er naar uit om het te realiseren.” Volgens de directeur wordt er veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van deze unieke bouw: “De gemeenschappelijke binnentuin bouwen we voor alle bewoners. Een fijne plek om je even in terug te trekken, buren te ontmoeten, te spelen en te genieten van het groen.” 

Kopers
Jasper Duijvelaar en Charlotte Wierckx zijn de toekomstige bewoners van Spirituslaan 7. “We hebben onwijs veel zin om hier te gaan wonen. We komen allebei uit Bergen op Zoom maar hebben nu een langere periode in Rotterdam gewoond voor onze studies. Het was nu tijd voor ons om terug te komen naar onze eigen stad. Nummer zeven was onze eerste keuze dus we zijn super blij dat we deze woning hebben kunnen kopen. Het kan wat ons niet snel genoeg gaan!”

De kopers hebben vandaag allemaal een bordje met hun toekomstige adres ontvangen. Daarnaast heeft ERA Contour ook picknick tafels neergezet zodat de kopers tussentijds kunnen komen kijken naar de bouwontwikkelingen en de buurtbewoners kunnen leren kennen.  Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief