Dealen drugs pillen-2_461891548.jpg
Dealen drugs pillen-2_461891548.jpg

36-jarige Bergenaar krijgt eis van 40 maanden voor xtc-handel

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bij de rechtbank in Breda heeft de justitie 40 maanden cel geëist tegen de 36-jarige Bergenaar. Hij zou 34.0000 xtc-pillen verhandeld hebben waar volgens verdachte helemaal geen werkende stof in zat. 

De politie heeft de man begin dit jaar opgepakt, nadat de recherche berichten had gelezen over drugshandel via zijn telefoon. De berichten waren versleuteld via de criminelen communicatie dienst Sky ECC en werden in augustus en september 2020 gestuurd. De berichten vormden de basis, want de politie kon niet zien wie er achter de berichten zat. 

Hacktool
Sky ECC was een criminele communicatiedienst. Criminelen dachten dat de berichten die zij verstuurde versleuteld waren en daardoor niemand mee kon lezen. De recherche maakte echter een hacktool, waardoor ze miljoenen berichten van criminelen konden lezen en onderscheppen.

Neppillen
De 36-jarige man vertelde in de rechtbank dat hij wist dat de pillen nep waren, maar hij ze verkocht om zijn eigen schulden af te lossen. De advocaat van de verdachte, Marco Bos, bepleit vrijspraak. “Het is niet aan ons om aan te tonen dat het neppillen zijn. Het is aan justitie om te bewijzen dat het daadwerkelijk xtc is.”

De uitspraak is op 6 december.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief