Afbeelding
Foto: GBWP

GBWP: ‘Er moet harder opgetreden worden tegen het bezit van wapens’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In de afgelopen drie maanden hebben er drie steekincidenten plaatsgevonden. GBWP is van mening dat er veel te weinig op wapenbezig gehandhaafd wordt en dat er harder opgetreden moet worden. 

In een brief aan het college laat de partij weten dat er harder opgetreden moet worden tegen het bezit en gebruik van wapens. “Naar aanleiding van de steekincidenten die steeds meer plaatsvinden in de afgelopen periode in de gemeente Bergen op Zoom, schrijven we u hierover. De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in Bergen op Zoom. Het gebruiken en/of bezitten van een wapen vormt een groot gevaar voor de openbare orde en veiligheid. Ook is het zo dat er steeds meer jongeren door deze incidenten in aanraking komen met wapens”, aldus raadslid Yilmaz Alperen en burgerlid Ton van Dorst. 

Vragen
Op de grond van artikel 34 van het regelement stelt de partij vragen aan het college. De GBWP wil hiermee meer duidelijkheid over welke maatregelen er worden genomen, hoe groot de toename van wapen incidenten is en of er een actieplan is opgesteld om jongeren daarmee te informeren. Ze vragen aan het college te antwoorden binnen 30 dagen. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief