Organisatoren Frank Vale en Jos Roels
Organisatoren Frank Vale en Jos Roels Foto: Sanne Brusselaars

Dit kunnen Bergenaren verwachten van het Bergs Winterparadijs

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De voorbereidingen voor het Bergse Winterparadijs zijn bijna afgerond. Van schaatsbaan tot het binnencafé: Organisatoren Frank Vale en Jos Roels zijn er klaar voor. “Dit jaar gaan we zeker weten niet dicht”, vertelt Frank Vale.

Dit jaar is het alweer het vierde jaar dat Frank en Jos het Bergs Winterparadijs verzorgen. “Het wordt weer ouderwets gezellig maar hebben er alles aan gedaan om het nog grootser te maken dan voorgaande jaren.” Vanwege de corona moest de ijsbaan vorig jaar voor de kerst weer afgebouwd worden. “Dat was echt een klap. Maar dit jaar maak ik me daar geen zorgen om, we blijven gewoon open. We gaan zeker weten niet nog een keer dicht”, aldus Vale.

Activiteiten
Vrijdagmiddag om 16.30 uur opent het winterparadijs haar deuren. Wethouder Dominique Hopmans zal samen met de kinderen van HitKidz de opening spectaculair laten verlopen. En vanaf 17.00 uur kan je de vrijdagmiddag borrel verplaatsen naar het café, want ook de WK wedstrijd zal worden uitgezonden. “We hebben een groot scherm opgehangen. Dat is voor onze sponsoren maar zeker ook voor het WK. Zo kan iedereen hier naar de wedstrijden komen kijken”, vertelt Roels. “Maar oranje vlaggetjes komen er niet hoor, dat vloekt”, grapt hij.

Naast het kijken van voetbal staat er zoals gewoonlijk iedere vrijdagavond en zaterdagavond een gezellig programma op de planning. “In de avond gaat het dak eraf met leuke muziek. Maar we zijn er voor alle leeftijden. Ouderen kunnen hier gezellig een kopje koffie of thee komen drinken en op de zaterdag- en zondagmiddagen draaien we gezellige oldies muziek zodat ook de 40-plussers mee kunnen zingen”, aldus Roels. 

Informatie
Het Bergse winterparadijs is geopend van 25 november tot en met 8 januari op de Grote Markt. Een kaartje voor het schaatsen bedraagt dit jaar 7 euro. Het volledige activiteitenprogramma is te vinden op de website. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief