Afbeelding
Foto: Dick Vermaas

Schaatsen en borrelen: Het Bergs Winterparadijs is weer geopend

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Schaatsliefhebbers kunnen hun schaatsen weer uit het vet halen, want het winterparadijs is vrijdag 25 november officieel geopend. 

Maar de organisatie heeft aan meer gedacht dan schaatsen. In de warme tent is ruimte voor een hapje en drankje, kunnen voetballiefhebbers de WK-wedstrijden komen kijken op een groot scherm en gaat ieder weekend het dak er af. Aan de kant van de schaatsbaan staat ook nog een koek en zopie. “We hebben aan iedereen gedacht!” Het sfeervolle winterparadijs staat tot en met 8 januari op de Grote Markt. “Het wordt weer hartstikke gezellig hier. Ouderen komen hier vaak in de ochtenden een kopje koffie drinken. Op zaterdag- en zondagmiddag zien we vooral de 40 plus doelgroep, dus dan draaien we gezellige oldies zoals Tom Jones. Maar vrijdag- en zaterdagavond bouwen we hier een goed feestje. We zorgen voor gezellige live muziek of een DJ zodat de hele tent vol staat”, aldus Jos Roels. “Het is ieder weekend een feestje, voor alle leeftijden.”

Tekst gaat verder onder de foto.


Wethouder Dominique Hopmans opende vrijdag om 16.30 uur de schaatsbaan - Micky Lint

Jos Roels is de man met oog voor details. “De aankleding voor zo’n evenement is natuurlijk ontzettend belangrijk. Het is de sfeer waar je binnenstapt en waar mensen terug naar toe willen komen. We hebben dit jaar nog meer lampjes opgehangen, er staan nieuwe ijsberen en sneeuwpoppen. Dat maakt het totaal plaatje”, vertelt hij enthousiast. “We hebben zin om te knallen!”

Stijgende energieprijzen
De stijgende energieprijzen waren geen dealbreaker voor de organisatie. “Het hele winterparadijs gebruikt ongeveer net zoveel energie als vier huishoudens, dus dat valt wel mee. We hebben wel duurzame investeringen gedaan, maar daar merken de bezoekers niks van.” Vale is met name verantwoordelijk voor de vergunningen en algemene opbouw. Zijn twee zoons zijn inmiddels ook betrokken bij het jaarlijkse winter project. “Het is geweldig om dit met zijn alle te kunnen doen. We komen uit de kermis wereld en dit is daar een verlengstuk van. We verbinden hier alle leeftijden en alle nationaliteiten, dat is prachtig. We bouwen een sprookje!”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief