Goede vriend Toni Peroni tijdens de boekpresentatie
Goede vriend Toni Peroni tijdens de boekpresentatie Foto: Bergen op Zoomse Bode

Bijzondere boekpresentatie van Jean-Paul Heck in de Waterput: ‘Ik ben hier opgegroeid’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Jean-Paul Heck heeft zaterdag zijn nieuwste boek ‘Crazy Rock & Roll Stories’ gepresenteerd. Als popjournalist heeft hij iedereen gesproken die er toe doet in de muziekwereld, en is daarnaast in Bergen op Zoom ook bekend als lid van de Queen Tribute band ‘Crazy Little Things’. Hij is overal naar toe gevlogen en zijn carriere in Nederland was nooit dichtbij huis. Toch is hij nooit weggegaan uit Bergen op Zoom en presenteerde hij daarom zijn boek in, de voor hem heel bijzondere plek, De Waterput. “Ik ben hier opgegroeid tijdens mijn studententijd. Ik ben onwijs trots dat we hier nu staan.” 

Wie de naam Jean-Paul Heck hoort of laat vallen, denkt meteen aan muziek. Logisch, als zijn naam voorbijkomt, zit hij tegenover de grote rocksterren van de wereld of speelt hij zelf in zijn band Crazy Little Things. Maar tussen zijn drukke werkschema door is hij in Bergen op Zoom te vinden. “Ik heb voor mijn werk ontzettend veel gereisd, maar ben nooit uit Bergen op Zoom weggegaan. Sterker nog, mijn eis is altijd geweest dat ik niet hoefde te verhuizen. Dit is gewoon mijn thuis, ‘mijn stad”, vertelt Jean-Paul. Als popjournalist sprak hij de grootste namen, van Bowie tot Amy Winehouse. Je kan het zo gek niet bedenken. “Ik was vroeger tot wel 200 dagen per jaar in het buitenland. Ik reisde de hele wereld over om ze te spreken.” Maar als je hem vraagt of hij ooit zenuwachtig was, antwoord hij direct: “Nooit. Ik ben heel relaxt van mezelf en dus sowieso niet snel zenuwachtig te krijgen. Het ging mij vooral om het verhaal wat ik over ze kon schrijven.” 

Unieke verhalen
Toen uitgeverij Luitingh-Sijthoff de vraag stelde of Jean-Paul een boek wilde schrijven over zijn carrière als popjournalist, werd hij enthousiast. “De uitgeverij leek het leuk als daar een boek overkwam en dat zag ik ook wel zitten”, aldus Jean-Paul. “In het boek breng ik mijn losse verhalen samen. Het zijn unieke momenten over artiesten die niet veel mensen weten.” De uitgeverij is trots op de uitgave van het boek. “Dit is een boek waar we niet alleen als uitgeverij, maar ook als persoon heel enthousiast van worden. Dit zijn verhalen die mensen niet weten.”

Heck laat ook tijdens zijn boekpresentatie in de Waterput zien dat hij het dikste telefoonboek vol internationale en Nederlandse popsterren heeft. Tijdens de boekpresentatie staat goede vriend en collega-drummer Toni Peroni (het Goede Doel) in het publiek. En ook Racoon bracht een bezoek aan de Waterput, een uniek moment vertelt Jean-Paul. “Ik ben onwijs vereerd dat Racoon een paar nummers komt spelen ter ere van mijn nieuwe boek. Ik heb Bart, de zanger van de band, een appje gestuurd en binnen vijf minuten was het geregeld. Daar ben ik ze super dankbaar voor”, vertelt hij voordat de bandleden opkomen.

Trots
De Waterput stond vol tijdens de presentatie, maar voor Jean-Paul was het vooral belangrijk dat zijn ouders er waren. “Mijn vader van 85 jaar staat hier ook vandaag, samen met mijn moeder. Zij kochten vroeger kaartjes voor Queen en zo is het allemaal begonnen.” Zijn ouders zijn trots op hem. “Dat zijn we altijd al geweest. Hij is te alle tijden zichzelf gebleven en heeft hard voor zijn carrière gewerkt. We kunnen niet anders dan trots zijn op hem.”

Eerste boek werd overhandigd aan wethouder Letty Demmers
Racoon ontving ook een eerste exemplaar van Jean-Paul
Trotse ouders van Jean-Paul
Racoon zong 3 nummers voor Jean-Paul


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief