Afbeelding

Het traditionele dictee in het Bergs dialect kan weer door gaan: ‘Buitegewòòn ver’eugd’

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - 1 februari organiseert Dialectgenootschap de Berregse Kamer ’t Gròòt Berregs Diktee. Het dialectgenootschap is ‘buitegewòòn ver’eugd’ dat het traditionele dictee in het Bergs dialect in 2023 weer door kan gaan. 

Wie de laatste keren de dictee-avond heeft bijgewoond weet dat het een unieke, interactieve en vooral gezellige avond is met, in en over het Bergs dialect. Er hoeft geen heel diktee geschreven te worden om zo meer mensen te motiveren mee te doen. 

Het wedstrijdelement zit er echter nog wel degelijk in en er wordt dit jaar zelfs een onafhankelijke jury uitgenodigd om nieuwe onderdelen te jureren. Natuurlijk zijn er weer prachtige prijzen te winnen, gemaakt door bekende kunstenaars uit gemeente Bergen op Zoom. Na de pauze is de spotlight voor de schrijvers van de ‘Ver’alewedstrijd’. 

Het wordt een avond genieten van en bezig zijn met ons rijke dialect. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via info@deberregsekamer.nl, òf 06 83355280. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief