Ter illustratie
Ter illustratie

Tweetal in Bergen op Zoom aangehouden op verdenking drugsbezit

Door: Ruud Smolders Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Twee mannen zijn afgelopen week aangehouden door de politie op verdenking van drugsbezit. Toen die politie hen aanhield zetten ze het op een lopen.

Afgelopen week werden twee mannen aangehouden door de politie op verdenking van drugsbezit. Ze werden allebei aan de kant van de weg gezet voor een controle op naleving van verkeersregels. Toen hun papieren werden gecontroleerd roken de agenten een henneplucht uit de auto komen.

Een eerste verdachte werd afgelopen week in de middag door politieagenten gezien op de Antwerpsestraatweg. Hij reed, samen met een passagier in zijn auto toen agenten hem wilden controleren. Ze gaven de bestuurder een stopteken. Bij de kruising met de Prins Hendrikstraat stopte de bestuurder zijn auto. 

Beide portieren gingen open en allebei de inzittenden sprintten er vandoor. Eén man werd niet meer achterhaald. De ander, een 23-jarige man uit Bergen op Zoom, kon na een korte achtervolging te voet, in de Koningin Sophiastraat in Bergen op Zoom, worden aangehouden.

Vanwege het feit dat de twee mannen er vandoor gingen, zochten meerdere collega’s van de agenten mee naar de verdachten. Een politie-eenheid nam een kijkje bij de achtergelaten auto en trof daarin een zak met een kilo hennep aan en twee gripzakjes met ongeveer 25 gram hennep. Die zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte is aangehouden en naar een cellencomplex vervoerd. Daar heeft hij een verklaring afgelegd, gisteren is de man in vrijheid gesteld.

Andere verdachte

De andere verdachte werd die avond aangehouden op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom. Tijdens, wederom, een controle op naleving van de Wegenverkeerswet, roken agenten een henneplucht uit de auto komen. Ze vroegen de bestuurder van de auto, een 19-jarige jongeman uit België, om uitlevering van alle aanwezige drugs. Hij werkte mee aan de controle.

In de auto vonden de agenten een zak vol hennep. In totaal bleek de zak 1 kilo hennep te bevatten. Die is in beslag genomen. Ook deze aangehouden verdachte is voor verhoor naar een politiecellencomplex vervoerd. Hij legde een verklaring af en is gistermiddag naar huis gestuurd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief