Kunstenaars op de foto met Kees v.l.n.r. Jan van Eekeren, Karel Schrooyen, Sjoerd van den Boom, Eric Elich, Jan de Waal, Paul Versijp
Kunstenaars op de foto met Kees v.l.n.r. Jan van Eekeren, Karel Schrooyen, Sjoerd van den Boom, Eric Elich, Jan de Waal, Paul Versijp Foto: Stichting BOV

Voorbereidingen voor The Addams Family in volle gang: Decors staan klaar in De Maagd

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom zal eind maart een bijzondere coproductie in première gaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zo werden de decors zondag binnengebracht. Een bijzonder moment voor de BOV en decorontwerper Kees Warmoeskerken. 

Van 24 maart tot en met 2 april staat Stichting BOV in theater De Maagd met de Broadway-versie van ‘The Addams Family’. Op 29 maart en 1 april speelt Young BOV - een initiatief voor de jeugd onder de vlag van Stichting BOV - in hetzelfde theater de juniorversie van de komische musical over de familie Addams. Na het succes van de hartverwarmende musical Oliver! toont Stichting BOV in 2023 haar duistere kant met de komische Broadway-productie The Addams Family. Deze musical zit vol zwarte humor, gepassioneerde dansen en onverwachte ontmoetingen bij het licht van de volle maan. De swingende en bombastische muziek van componist Andrew Lippa maken het geheel compleet: een muzikale theaterbeleving vol liefde met een duister randje.

Decorontwerp van Kees Warmoeskerken
De voorbereidingen voor de productie zijn al enkele maanden bezig en deze week worden zowel de rekwisieten als de zelfgemaakte kleding voor het theater De Maagd geleverd. Op zondag werden de decorstukken afgeleverd, wat een bijzonder moment was voor de BOV en decorontwerper Kees Warmoeskerken. Warmoeskerken was door ziekte niet in staat om de decorstukken af te maken, maar tot grote vreugde van de BOV stapten zes Bergse kunstenaars o.l.v. Eric Elich naar voren om zijn taak over te nemen, wat een prachtig gebaar was volgens BOV-voorzitter Rob van den Aarsen. De zes kunstenaars zijn voormalig decorontwerper Jan van Eekeren, Karel Schrooyen, Sjoerd van den Boom, Eric Elich, Jan de Waal en Paul Versijp.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief