Afbeelding
Foto: Bergen op Zoomse Bode

VVD wil dat afgepakt crimineel geld terug geïnvesteerd wordt in de wijk

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Onlangs presenteerde het kabinet in de wijk de Gorzen in Schiedam de eerste pilot  binnen het project Maatschappelijk Herbestemmen (MaHer). Een project waarbij  geld en/of goederen afkomstig uit criminele activiteiten weer geïnvesteerd worden  in de samenleving. Daarbij gaat dan de voorkeur uit naar kwetsbare wijken, die veel  te lijden hebben gehad onder criminaliteit.

De VVD Bergen op Zoom is groot voorstander van deze aanpak. Door het  afgepakte criminele geld weer te investeren in de leefbaarheid van de buurten, laat  men zien dat misdaad niet loont. Bovendien kan deze werkwijze het vertrouwen van  inwoners in de overheid een stevige boost geven. Deze werkwijze wordt al langer  gehanteerd in landen als Italië en de resultaten daar zijn zeer succesvol. 

Als VVD zien we de werkwijze van Maatschappelijk Herbestemmen dan ook als een  waardevolle toevoeging aan de aanpak die in gang is gezet vanuit het Veiligheidskader om de criminaliteit in de stad en dorpen aan te pakken en de  leefbaarheid in de buurten te verhogen. In onze gemeente multidisciplinaire problematiek op veiligheid zou het logisch zijn om aanspraak te maken op  deelname aan dit project. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief