Thom Oosterbos en werkbegeleider Mark van Gils.
Thom Oosterbos en werkbegeleider Mark van Gils. Foto: IWNL

Roosendaler Thom Oosterbos pakt goud op NK voor jonge vakmensen

Door: Charlotte Sijbers Algemeen

ROOSENDAAL / AMSTERDAM - Tijdens Skills The Finals 2023 streden in de Amsterdam RAI honderden mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Thom Oosterbos uit Roosendaal werd eerste in de categorie elektrotechnicus gebouwen. 

Met zeven andere jonge talenten streed Thom twee dagen lang om de titel op het NK. Hij gaat naar school op het Curio in Bergen op Zoom en volgt een leerwerktraject bij opleidingsbedrijf IW Brabant Zeeland. “Door intensieve persoonlijke begeleiding, het bieden van maatwerk, vertrouwen én het bieden van kansen, zorgen we ervoor dat iedereen kan groeien en slagen”, zo valt te lezen op de website van IW-opleidingen. En blijkbaar werpt dat beleid zijn vruchten af, want twee van de in totaal acht finalisten komen van IW-opleidingsbedrijven. Uiteindelijk was het de Roosendaler die de hoogte trede op podium mocht beklimmen. Zorgvuldigheid, concentratie en vakbekwaamheid gaven hierbij de doorslag.  

Promotie

Zijne Majesteit de Koning bezocht de finales op vrijdag. Hij nam uitgebreid de tijd om verschillende wedstrijden te bekijken en met studenten te spreken. Skills The Finals 2023 is onderdeel van promotie van het beroepsonderwijs. “Wij hebben deze jonge vaktalenten keihard nodig, want juist in de sectoren van het beroepsonderwijs zijn er forse arbeidstekorten. Het is mooi om te zien dat deze jonge mensen worden uitgedaagd en zo op weg worden geholpen naar een succesvolle, professionele loopbaan”, aldus Erik van der Zwan, directeur WorldSkills Netherlands.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief