7-jarige Max knipt het lintje door
7-jarige Max knipt het lintje door Foto: Sanne Brusselaars

Feestelijke opening en kunsttentoonstelling bij Auris Montaal in Bergen op Zoom

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Auris Montaal, een school voor speciaal onderwijs cluster 2 in Bergen op Zoom, heeft gisteren een nieuwe mijlpaal bereikt met de afronding van een langverwachte verbouwing. Het gebouw bestond oorspronkelijk uit twee afzonderlijke gebouwen die werden verbonden door een gang, maar na maanden van hard werken en plannen maken, heeft de school nu een nieuwe centrale hal en bovengang die de twee gebouwen op een veel effectievere manier met elkaar verbinden.

Op vrijdag 31 maart heeft de school een feestelijke openingsceremonie georganiseerd om het resultaat van de verbouwing te vieren. Het evenement werd bijgewoond door wethouder Hans Peter Verroen, het bouwbedrijf, alle ouders en buschauffeurs, en uiteraard de leerlingen van de school zelf. Er werd een lint doorgeknipt om het nieuwe gebouw officieel te openen, en er werden hapjes en taart geserveerd voor alle aanwezigen.

Het evenement was niet alleen bedoeld om de voltooiing van de verbouwing te vieren, maar ook om de kunstmaand van de school af te sluiten. In de afgelopen maand hebben leerlingen hard gewerkt aan kunstwerken die door de hele school werden tentoongesteld tijdens de openingsceremonie. “Het is super om dit moment te vieren met iedereen. Dankzij de nieuwe hal hebben we nu ook veel meer ruimte om de kunstweek tentoon te stellen aan de ouders”, vertelt schoolleider Karlijn Verschuuren. “Als school staan wij voor verbinding, en dat is wat de centrale hal letterlijk doet. Waar we voorheen twee losse gebouwen waren, zijn we er nu één groot gebouw.”

De verbouwing van het gebouw was van cruciaal belang voor de voortdurende groei en ontwikkeling van de school. “We zijn 8 jaar geleden gestart met Auris Montaal in Bergen op Zoom. Vanaf het begin stond er een  verbouwing op de planning. Deze werd in augustus in gang gezet en is vanaf vandaag afgerond. We zijn super blij met het resultaat”, aldus Karlijn. 

Het creëren van een centrale hal en bovengang maakt de school niet alleen functioneler, maar ook aantrekkelijker voor studenten en docenten. Bovendien stelt het de school in staat om haar diensten en programma’s verder uit te breiden en te verbeteren.

Ballonnen het mooiste
De leerlingen van Auris Montaal zijn de echte winnaars van deze verbouwing, volgens Karlijn. “De nieuwe faciliteiten bieden hen de mogelijkheid om beter te leren en te gedijen in een omgeving die zowel veilig als stimulerend is. Het evenement van afgelopen vrijdag was niet alleen een viering van een nieuw gebouw, maar ook van de groei en het succes van de leerlingen van Auris Montaal.” Ondanks dat de school een flinke metamorfose is ondergaan, is het voor de 7-jarige Max en 6-jarige Alicia duidelijk wat het mooiste is geworden; “De ballonnen”, roepen ze in koor.

Speciaal onderwijs
Auris Montaal is een school voor leerlingen met taal-ontwikkelingsstoornissen en/of een auditieve beperking. Het doel van de school is om deze leerlingen de vaardigheden en kennis te bieden die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen en te slagen in het leven. Naast onderwijs biedt Auris Montaal ook zorg in de vorm van een behandelgroep en ambulante dienstverlening.

De buitenkant van Auris Montaal moet nog gestukt worden. Dit zal komende weken afgemaakt worden.
De nieuwe gang boven


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief