sabic5
sabic5

Na maanden onderhandelen en 4 stakingsdagen toch akkoord over nieuw CAO bij SABIC

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - FNV Procesindustrie en kunststofproducent Sabic in Bergen op Zoom hebben na maanden onderhandelen en vier stakingsdagen een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De medewerkers hebben met hun stakingsacties voor een hoger loonbod van de werkgever gezorgd.

De loonsverhoging bedraagt gemiddeld 9,4%, waarbij voor iedere schaal een bedrag bij komt. Voor de laagste schalen betekent dit een loonstijging van 9 tot 9,4%, terwijl voor de hoogste drie schalen de loonstijging tussen de 7,3% en 8,7% ligt. De nieuwe cao gaat in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023.

Naast de loonsverhoging behouden de stakers hun salaris over de gestaakte dagen, wordt de reiskostenvergoeding verhoogd naar € 0,21 per 1 januari 2023 en gaat de thuiswerkvergoeding naar € 2,15 per dag. Ook is het Generatiepact met 3 jaar verlengd en is er een studieafspraak gemaakt over de volledige betaling van het ouderschapsverlof. Paul Smink, bestuurder FNV Procesindustrie, geeft aan dat de medewerkers samen sterker staan en dat dit akkoord daar het bewijs van is. De FNV zal binnenkort een ledenvergadering organiseren om het oordeel van de werknemers over de nieuwe cao-afspraken te vragen.

Sabic Innovative Plastics in Bergen op Zoom is een kunststofproducent en onderdeel van Sabic, een wereldwijd toonaangevend bedrijf in de chemische industrie met het hoofdkantoor in Saoedi-Arabië. Het bedrijf telt bijna 1.300 medewerkers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief