Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Basisschool de Sint Maarten wint waterdrink challenge en sportactiviteit

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Basisschool de Sint Maarten in Halsteren heeft met succes deelgenomen aan de waterdrink challenge gedurende de maand maart. Wethouder Joey van Aken was vandaag op bezoek om de trekking van de challenge te verzorgen. Het doel van deze challenge was om de kinderen te stimuleren om meer water te drinken en minder suikerhoudende drankjes te consumeren.

In totaal werden er 750 stempelkaarten verzameld en in een grote waterton gestopt. Uit deze ton zijn vier winnaars getrokken die voor hun hele klas bidons en een sportactiviteit hebben gewonnen, verzorgd door FitFabriek Bergen Op Zoom. Het was een spannende en leuke ervaring voor alle deelnemende kinderen.

De waterdrink challenge is onderdeel van de GGD Campagne 30 dagen gezonder challenge. Het is een mooie manier om kinderen te leren over gezonde gewoontes en hen te stimuleren om gezondere keuzes te maken. De school en de gemeente zijn erg blij met de leuke samenwerking en hopen dat deze actie bijdraagt aan een gezondere levensstijl voor de kinderen.

Het belang van gezond drinken is groot. Kinderen drinken vaak te weinig water en te veel suikerhoudende drankjes, wat kan leiden tot overgewicht en gezondheidsproblemen. Door hen bewust te maken van het belang van water en gezonde drankjes, kunnen we hen helpen om betere keuzes te maken voor hun gezondheid.

Al met al was de waterdrink challenge op de basisschool de Sint Maarten een groot succes en een mooi voorbeeld van hoe we gezonde gewoontes kunnen stimuleren bij kinderen. We hopen dat meer scholen en gemeenten dit voorbeeld zullen volgen en zich zullen inzetten voor een gezondere toekomst voor onze kinderen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief