Kleuters bekijken de nieuwe kas.
Kleuters bekijken de nieuwe kas. Foto: krabbenkooi

Week van de schooltuin bij Basisschool De Krabbenkooi

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In het centrum van Bergen op Zoom is basisschool De Krabbenkooi verrijkt met een nieuwe tuinkas, een geschenk van KIWANIS. De kas biedt een groene oase in de binnenstad en is tijdens de Week van de schooltuin in gebruik genomen. 

Als een ‘gezonde school’ past het hebben van een eigen kas perfect bij De Krabbenkooi. De leerlingen nemen zelf verantwoordelijkheid voor de plantenkeuze, verzorging en het onderhoud van de kas. Deze ervaringen sluiten aan bij de natuurlessen op school. Tuinieren stelt kinderen in staat om verschillende fruit- en groentesoorten te leren kennen, de kleine wezens in de grond te ontdekken en het groeiproces van zaaien tot oogsten te observeren. 

Bij de inrichting van de kas hebben de leerlingenraad en leerlingen zorgvuldig planten geselecteerd. De keuze viel unaniem op groente- en fruitplanten, zodat de opbrengst door de kinderen zelf genuttigd kan worden. Momenteel staan er aardbei- en tomatenplanten, pompoenplanten, basilicum en recentelijk hebben de kleuters hun zelf ontkiemde bonenplantjes erbij geplant.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief