wandelvierdaagse-halsteren-1-large
wandelvierdaagse-halsteren-1-large

Geen toekomst voor Halsterse wandelvierdaagse: ‘We hopen op nieuwe initiatiefnemers’

Algemeen

HALSTEREN - De organisatie van de wandelvierdaagse in Halsteren heeft aangekondigd dat er geen volgend evenement zal plaatsvinden vanwege een gebrek aan nieuwe vrijwilligers en verkeersregelaars. 

Na grondige overwegingen heeft de organisatie van de wandelvierdaagse helaas moeten besluiten dat er geen volgend evenement georganiseerd zal worden. De afgelopen jaren kon de vierdaagse wandeling niet plaatsvinden vanwege de impact van de coronapandemie. Er was hoop dat in 2023 een nieuwe editie mogelijk zou zijn, mits er zich voldoende nieuwe vrijwilligers en verkeersregelaars zouden aanmelden. Helaas is dit niet gelukt. Ondanks enkele meldingen van geïnteresseerde personen die wilden helpen bij het zoeken naar nieuwe vrijwilligers, stuitte men op dezelfde uitdagingen.

Veiligheid is een prioriteit en kan niet langer worden gegarandeerd. Gesprekken met potentiële vrijwilligers hebben aangetoond dat zij het jammer vinden dat het evenement niet doorgaat, maar geen concrete toezeggingen kunnen doen om tijdens de vierdaagse te helpen. Hierdoor kunnen we niet de veiligheidsnormen waarborgen die we altijd hebben nagestreefd. Als gevolg hiervan heeft het bestuur besloten dat de Stichting Wandelvierdaagse Halsteren na 30 prachtige wandeljaren zal worden ontbonden.

“We willen onze oprechte dank uitspreken aan alle vrijwilligers en verkeersregelaars die ons in de afgelopen jaren hebben geholpen. Zonder hun inzet zouden de voorgaande edities van de wandelvierdaagse nooit zo succesvol zijn geweest. Verder willen we onze sponsoren, inschrijflocaties en startlocatie bedanken. En natuurlijk alle deelnemers die de afgelopen jaren hebben meegewandeld”, aldus de organisatie. 

De hoop is nu gevestigd op individuen die mogelijk een nieuwe stichting willen oprichten om de organisatie van de wandelvierdaagse in de komende jaren op zich te nemen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief