Afbeelding
Foto: Sophie den Boer

Jazzboz viert 50 jaar Brandaris met historische uitreiking van ‘de gouden kukel’

Door: Sophie den Boer Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 3 juni kwamen er ’s middags in de tent een aantal jazzbandjes bij elkaar om een nieuwe prijs uit te reiken. Deze prijs is sinds dit jaar in het leven geroepen en zal vanaf nu jaarlijks worden uitgereikt aan een van de vele jazzbandjes in Bergen op Zoom. Van jong en oud, de oudste jazzband en de jongste jazzband, ze zijn allemaal weer van de partij tijdens het jaarlijkse Jazzboz. 

Dit jaar werd ‘de gouden kukel’ aan de oudste jazzband van Bergen uitgereikt; Brandaris. Zij bestaan dit jaar vijftig jaar. Zij worden dan ook gezien als een van de’ grondleggers van de Bergse jazz straatcultuur’ volgens Aerlant Cloïn (55), lid van de Mayday jazzband. Volgens hem is jazzmuziek springlevend en staat het in bloei. Dat is dan ook weer te zien aan het drukbezochte Jazzboz. 

Met het vijftig jarig bestaan van de band ‘Brandaris’ lopen ze nog steeds mee met de welbekende streetparade in de Bergse binnenstad. Na het uitreiken van de gouden kukel luidt het startsein van het begin van de streetparade en klinkt de Dixieland jazz weer door de straten. Wat dus al vijftig jaar door de straten klinkt, zal voort blijven bestaan door de gouden kukel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief