Afbeelding
Foto: De Melanen

Zomerse temperaturen op komst, maar De Melanen is al gesloten

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

HALSTEREN - Er is nazomerweer in aantocht. Komende week zijn er temperaturen richting de 30 graden voorspeld. Maar genieten van verkoeling bij zwembad De Melanen zit er niet meer in. Het zwembad sloot 31 augustus de deuren, en is op 9 september enkel nog geopend voor het jaarlijkse hondenzwemmen.

Het zwemseizoen bij De Melanen zit erop. Op 31 augustus was het zwembad voor de laatste dag van de zomer geopend. En op zaterdag 9 september vindt het hondenzwemmen plaats. “Het lijkt erop dat de honden de beste dag van het seizoen krijgen”, lacht Walter Kriekens, manager van Sportbedrijf Bergen op Zoom. Het hondenzwemmen is traditiegetrouw de afsluiting van het zwemseizoen waarbij Bergenaren hun honden mee mogen nemen om te genieten van het zwembad.

Hoewel de weersvoorspellingen voor de komende week gunstig zijn met terugkerend zomers weer, heeft De Melanen dit zwemseizoen al vaker moeten sluiten vanwege de wisselvallige zomer. Kriekens legt uit waarom ze besloten hebben om niet opnieuw te openen: “We hebben overwogen om toch nog open te gaan, maar dat bleek niet haalbaar. Er staat onderhoud gepland aan het einde van het seizoen en onze medewerkers gaan ook naar De Schelp om daar activiteiten voort te zetten. Dat zou betekenen dat alles weer moet worden omgedraaid. Daarnaast zijn alle kinderen weer terug naar school, dus het zou slechts gaan om twee uur vrije zwemtijd en banenzwemmen. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze activiteiten te verplaatsen naar De Schelp.”


Nazomer
Voor Bergenaren is het komende week dus niet meer mogelijk om verkoeling te zoeken bij het buitenbad. Komende week zijn er zomerse temperaturen voorspeld. Woensdag en donderdag wordt het mogelijk 30 graden, en ook voor vrijdag en zaterdag wordt er momenteel 28 graden voorspeld.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief