Rosa ontvangt een speciale beker!
Rosa ontvangt een speciale beker! Foto: Roberto Buth

Rosa Coeck (10) ontvangt speciale erkenning van Judoclub Yoshi tijdens revalidatie

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bij Judoclub Yoshi in Bergen op Zoom heeft Rosa Coeck, een 10-jarig judolid, een speciale erkenning ontvangen voor haar doorzettingsvermogen tijdens haar revalidatie voor Cerebrale Parese. De club bevorderde Rosa naar de gele band in judo als teken van waardering voor haar vastberadenheid en moed. 

De zomervakantie is voorbij en de trainingen bij Judoclub Yoshi zijn weer van start gegaan. Echter, voordat de nieuwe lessen begonnen, was er een bijzonder moment voor een van hun judoleden: Rosa Coeck (10). Tijdens de vakantie ontving de club helaas het bericht dat Rosa tijdelijk moest stoppen met judo vanwege haar revalidatietraject voor Cerebrale Parese, niet omdat ze wilde stoppen.

Dit betekende dat judo te intensief werd voor Rosa. Natuurlijk wilden ze Rosa alle steun geven die ze verdiende. Daarom besloot Judoclub Yoshi om Rosa te bevorderen naar de gele band in judo. Met trots nam Rosa op 29 augustus, te midden van luid applaus, deze band in ontvangst voordat de training begon.

Het afgelopen jaar had Rosa tijdens een van de judotrainingen een medaille “gewonnen” tijdens een zit-staan spelletje. Dit was de allereerste keer dat Rosa iets “won”. Haar moeder vertelde dat Rosa de hele week had gestraald van trots. Ze had zelfs met die medaille geslapen, ermee rondgelopen en zelfs applaus gekregen in haar klas op school. Hoewel het voor velen een klein gebaar leek, had het voor Rosa een grote impact. Daarom hebben ze haar niet zomaar een medaille gegeven, maar een welverdiende grote beker. Judoclub Yoshi is ontzettend trots op Rosa en wenst haar veel sterkte in haar revalidatieproces.

Wil je ook kennismaken met de vereniging? Meer informatie is te vinden op de website: www.judoclubyoshi.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief