Afbeelding
Foto: Tom van der Put

PvdA/GroenLinks zet zich in voor bushalte in wijk de Markiezaten

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeenteraadsfractie PvdA/GroenLinks in Bergen op Zoom heeft schriftelijke vragen ingediend bij het College van B&W over het ontbreken van een bushalte in de wijk de Markiezaten, ondanks een dagelijkse busdienst. Het burgerlid Cas Respen heeft deze kwestie aangekaart vanwege de mogelijke impact op de mobiliteit en leefbaarheid van de wijk, die ongeveer 1480 inwoners telt. 

De gemeenteraadsfractie PvdA/GroenLinks Bergen op Zoom heeft op donderdag schriftelijke vragen ingediend bij het College van B&W met betrekking tot de afwezigheid van een bushalte in de wijk de Markiezaten. Ondanks de aanwezigheid van een dagelijkse busdienst die de naastgelegen wijk de Bergse Plaat bedient, heeft de Markiezaten geen eigen bushalte of directe toegang tot het openbaar vervoer.

Deze kwestie heeft de aandacht getrokken van burgerlid Cas Respen, vanwege de mogelijke impact op de mobiliteit en leefbaarheid van de wijk, waar ongeveer 1480 inwoners wonen. De fractie heeft een reeks vragen aan het College gesteld met als doel een diepgaand inzicht te krijgen in de redenen achter het ontbreken van een bushalte in de Markiezaten en mogelijke oplossingen voor dit probleem.

Enkele van de gestelde vragen zijn onder meer: Wat zijn de redenen voor het ontbreken van een bushalte in de Markiezaten, ondanks de aanwezigheid van de dagelijkse busdienst?Welke stappen heeft het College tot nu toe ondernomen om de bereikbaarheid van de Markiezaten met het openbaar vervoer te verbeteren?Is het College bereid om onmiddellijk actie te ondernemen om een bushalte in de Markiezaten te realiseren?

De gemeenteraadsfractie PvdA/GroenLinks Bergen op Zoom kijkt uit naar de schriftelijke reactie van het College en blijft zich inzetten voor toegankelijk openbaar vervoer in de wijk de Markiezaten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief