Afbeelding
Foto: Google Maps

Het doek valt voor BCC: Winkel Bergen op Zoom blijft voorlopig open

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Elektronicaketen BCC is vanochtend failliet verklaard, na eerder uitstel van betaling te hebben aangevraagd. Dat meldt NOS. De moeilijke marktomstandigheden en uitdagingen in het verdienmodel worden genoemd als oorzaken van het faillissement.

BCC, de bekende elektronicaketen, heeft vandaag faillissement aangevraagd na eerder uitstel van betaling te hebben aangevraagd. Het nieuws is bekendgemaakt via een interne e-mail, maar er is nog geen officiële reactie van het bedrijf of de curator.

Een week geleden vroeg BCC al uitstel van betaling aan, wat vaak een voorbode is van een naderend faillissement. Nu het faillissement door de rechtbank is uitgesproken, kunnen de curatoren beginnen met het onderzoeken van mogelijke opties voor een doorstart.

Het personeel heeft te horen gekregen dat de winkels voorlopig open moeten blijven om de kans op een doorstart of verkoop te vergroten. Het is echter nog onduidelijk of klanten hun bestelde producten zullen ontvangen. Ook is er nog geen informatie beschikbaar over wat er zal gebeuren met de duizend werknemers en de vijftig fysieke winkels.

Volgens Michiel Witteveen, eigenaar van Mirage Retail, kan BCC geen winst meer maken vanwege stijgende huur-, loon- en energiekosten. Bovendien weigeren grote leveranciers BCC hogere winstmarges op hun producten toe te staan, en consumenten geven minder uit vanwege de hoge prijzen. BCC heeft in totaal 56 fysieke winkels en ongeveer duizend werknemers, die op de hoogte zijn gebracht van de situatie. In 2021 bedroeg de omzet van BCC 424,8 miljoen euro, met een nettoverlies van 21 miljoen euro.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief