Politie Bergen op Zoom deelt een foto van de vondsten
Politie Bergen op Zoom deelt een foto van de vondsten Foto: Politie Bergen op Zoom

Politie vindt 17 Kilo illegaal vuurwerk en 200 cobra’s in Halsterse schuur

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

HALSTEREN - In de Dr. Ensinkstraat in Halsteren heeft de politie een aanzienlijke hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder meer dan 200 cobra’s. Burgemeester Margo Mulder en lokale autoriteiten tonen hun vastberadenheid om streng op te treden tegen deze misdrijven: “Dergelijke misdrijven pakken we hard aan.”

De politie heeft vrijdagmorgen 22 september 2023 in de Dr. Ensinkstraat in Halsteren een flinke partij illegaal vuurwerk aangetroffen. In totaal ging het om 17 kilo van deze explosieven. In de schuur van een woning lagen onder andere ruim 200 cobra’s. Het bezit van dergelijk vuurwerk is illegaal en levensgevaarlijk. Burgemeester Margo Mulder: “Als het mis gaat met dergelijk vuurwerk is de ellende niet te overzien. Politie en gemeente controleren daarom strikt op het bezit van en de handel in deze explosieven. We grijpen alle middelen aan om dergelijke misdrijven te bestraffen.” 

In Halsteren namen politiemensen een shell, nitraten en lanceerbuizen voor het illegale vuurwerk in beslag. De politie was naar de woning gegaan, nadat tijdens een nog lopend onderzoek bleek dat er vermoedelijk vuurwerk in de woning lag. Er is (nog) niemand aangehouden. De bewoner van de woning moet op een later moment een verklaring komen afleggen op het politiebureau.

Maatregelen
Politie en Gemeente Bergen op Zoom werken samen in de strijd tegen illegaal vuurwerk. Burgemeester Margo Mulder: “Gemeente Bergen op Zoom neemt het bewaren van zwaar illegaal vuurwerk hoog op, zeker als dat in een woonwijk gebeurt. Als het mis gaat zijn de gevolgen niet te overzien. We zijn voornemens om bestuursrechtelijke maatregelen te treffen in de richting van deze bewoner. Ik wil de ernst van deze zaak graag onderstrepen, om te voorkomen dat er nog meer van dergelijke misdrijven in onze gemeente plaatsvinden. We zullen hiertegen met alle beschikbare middelen optreden”.

Politie Bergen op Zoom deelt een foto van de vondsten
Politie Bergen op Zoom deelt een foto van de vondsten


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief