Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Huh? Wat bedoelt u? Bergen op Zoom opent meldpunt voor informatieverwarring

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Binnen de gemeente wordt tijdens de Week van de Toegankelijkheid een Meldpunt voor onbegrijpelijke zaken geopend. Het begrijpen van informatie is voor iedereen belangrijk, en het kan soms voorkomen dat iets niet meteen duidelijk is. Daarom heeft de gemeente Bergen op Zoom besloten om dit initiatief te lanceren.

Van 2 tot en met 5 oktober kun je tijdens de Week van de Toegankelijkheid in de stad opvallende knalgele kliko’s vinden. Deze kliko’s zijn niet zomaar prullenbakken; ze fungeren als meldpunt voor situaties waarin informatie van de gemeente Bergen op Zoom onduidelijk is. Denk hierbij aan lastige brieven of ingewikkelde teksten op de gemeentelijke website (www.bergenopzoom.nl).

Bij de knalgele kliko’s staat altijd een vrijwilliger klaar om je te helpen. Je kunt bij hen aankloppen en aangeven welke informatie je niet begrijpt. Door in gesprek te gaan, wil de gemeente Bergen op Zoom achterhalen waar de verwarring ontstaat en hoe ze de informatie toegankelijker kunnen maken voor inwoners.

Dus, als je jezelf weleens hebt afgevraagd: “Huh? Wat bedoelt u?” wanneer je met informatie van de gemeente in aanraking komt, aarzel dan niet om dit te melden bij een van de knalgele kliko’s. Alleen als de gemeente weet waar onduidelijkheden liggen, kunnen ze stappen ondernemen om de informatie begrijpelijker te maken.

Hier zijn de locaties van de knalgele kliko’s:
Maandag 2 oktober van 10.00 uur tot 14.00 uur in het Stadskantoor, Jacob Obrechtlaan 4.
Woensdag 4 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur in De Zeeland.
Donderdag 5 oktober van 10.00 uur tot 14.00 uur op de weekmarkt.

Dit Meldpunt is een initiatief van het actieprogramma “Huh wat bedoelt u?” in opdracht van de gemeente Bergen op Zoom. “Samen maken we heel onze gemeente eenvoudig.”
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief