De scholieren op de nieuwe step
De scholieren op de nieuwe step Foto: Sanne Brusselaars
FOTOALBUM

Basisschool De Kornalijn viert haar 25-jarig bestaan met een splinternieuw schoolplein

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op de Guido Gazellelaan was het dinsdagochtend een feestelijke boel, want de school markeert dit jaar haar 25-jarig jubileum. “Het wordt een echt feestjaar!”

Om 08.45 uur verzamelden alle leerlingen zich op het gloednieuwe schoolplein van De Kornalijn. “Het plein is afgelopen zomer volledig vernieuwd,” vertelt schooldirecteur Lisette Heijmans. Hoewel de plannen voor deze aanpassingen al geruime tijd bestonden, werd er afgelopen zomervakantie eindelijk actie ondernomen. Met nieuwe speeltoestellen en zelfs een moestuin kan de school nu weer jaren vooruit. Lisette is enorm dankbaar voor deze verandering en de inzet van alle betrokkenen. “We zijn ontzettend blij met iedereen die heeft bijgedragen. Petra van KrachtigBuiten heeft geholpen met het groenere ontwerp van het plein en hovenier Erwin heeft een grote rol gespeeld. Ook mijn collega’s uit de werkgroep verdienen veel lof.” Als blijk van dank kregen deze betrokkenen een waardering tijdens de viering die door de hele school werd bijgewoond. “Niet alleen de werkgroep, maar alle collega’s hebben hun steentje bijgedragen. Op zaterdag 30 september kwam het gehele team, in hun vrije tijd, bijeen om planten te poten in de tuin. Het is fantastisch hoe iedereen zich heeft ingezet voor de school.”

De Kornalijn biedt speciaal onderwijs voor leerlingen tussen 4 en 13 jaar. Met een team van 40 personeelsleden zet de school zich al 25 jaar in voor gepast onderwijs voor kinderen uit de regio, van de Brabantse Wal tot Zeeland. Een van deze medewerkers is Juf Riny, die al vanaf het begin verbonden is aan de school. “Als verrassing hebben we de moestuin naar haar vernoemd als blijk van waardering voor haar inzet,” vertelt Lisette. “Hoewel ze niet graag in het middelpunt staat, is het een mijlpaal die gevierd moet worden.” De gloednieuwe ‘Riny’s moestuin’ werd door Lisette en Riny zelf onthuld.

Tekst gaat verder onder de foto.


De onthulling van Riny’s moestuin - Foto: Sanne Brusselaars

Natuurlijk was de viering ook groots voor de leerlingen. De 104 leerlingen stonden vol enthousiasme op het schoolplein. De jongste en oudste leerlingen mochten samen het lint doorknippen om de feestelijkheden officieel te maken. Vier leerlingen mochten vervolgens de nieuwe cadeaus uitpakken: vier fonkelnieuwe steppen om mee te spelen. De leerlingen maakten een symbolische openingsrit op hun steppen op het plein, dat nog feestelijker werd gemaakt met confetti. Lisette benadrukte dat het niet alleen vandaag feest is: “We maken er een heel feestelijk jaar van! We gaan tal van bijzondere activiteiten organiseren en uitpakken met het schoolreisje. Op 24 mei staat ook de reünie op de planning voor alle oud-leerlingen en docenten!”

Het uitpakken van de vier grote cadeaus
Het lintje werd doorgeknipt door de oudste en jongste leerling
Afbeelding
Afbeelding
De onthulling van Riny's moestuin
De onthulling van Riny's moestuin


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief