Afbeelding
Foto: Lucienne de Brabander

Het einde van de Foodstoet: Jeroen, Martin en Alma stoppen ermee

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Stadspark De Kiek in de Pot was twee maanden geleden nog het decor van de zesde editie van de Foodstoet, maar een zevende editie zit er niet meer in. De organisatie heeft besloten te stoppen met het evenement.

Het trok jaarlijks veel Bergenaren: de Foodstoet. In september veranderde de Kiek in de Pot in een grootschalig foodtruck-evenement met een volledig programma, inclusief live muziek, een kinderprogramma en zelfs een silent disco. De organisatoren Jeroen van Wijk, Martin en Alma Wattimena hebben een uitstekend evenement opgezet. Na zes succesvolle edities is er toch besloten om het evenement niet voort te zetten, en daarmee is de Foodstoet verleden tijd.

Op social media deelt de organisatie het volgende: 

Beste lieve bezoekers, beste Foodstoeters,

Met pijn in ons hart delen we jullie mede dat De Foodstoet stopt te bestaan! Na 7 jaar ontzettend veel plezier te hebben beleefd aan het project en ook aan jullie als trouwe bezoekers, hebben we besloten De Foodstoet niet meer voort te zetten. Door de huidige marktsituatie is het risicoprofiel van De Foodstoet dusdanig veranderd dat we dit besluit hebben moeten nemen. We organiseren De Foodstoet naast onze draaiende bedrijven en banen en daar hebben we het ook steeds drukker mee waardoor we onvoldoende tijd kunnen besteden aan De Foodstoet om een weerwoord te bieden op het risico. De B.V. zal worden stopgezet en de materialen zullen worden verkocht. Daarmee is de De Foodstoet stil komen te staan.

Geen rijdende trucks meer - geen gezelligheid meer - geen zweet op het voorhoofd meer omdat we soms toch echt wel hard moesten werken- geen legendarische bands meer- geen toffe bomvolle middagen...
Maar wel een enorme bak vol eindeloos mooie herinneringen van talloze waardevolle momenten die we samen hebben beleefd. We zeggen daarom met trots en een met opgeheven hoofd vaarwel.

Een hele dikke, vette DANK JE WEL is op z’n plaats en menen we met alles wat we in ons hebben. Het stoppen van De Foodstoet betekent natuurlijk niet dat we elkaar niet meer gaan zien. We blijven ondernemers in Bergen op Zoom en zijn er zeker van dat we elkaar vast en zeker tegen blijven komen, gelukkig maar!

Nogmaals een dikke dank je wel en heel graag tot ziens!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief