Afbeelding
Foto: Stock

Film kijken voor de campagne ‘Stop geweld tegen vrouwen’

Door: Olaf Knook Algemeen

BERGEN OP ZOOM -  Op dinsdag 21 november kun je een bijzondere filmavond meemaken in Cinema Kiek-in-de-Pot, georganiseerd door de Soroptimisten. De opbrengst van deze avond, waarbij de film ‘Killers of the Flower Moon’ wordt vertoond, gaat naar Orange the World. Dat is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen.

De film is geregisseerd door Martin Scorsese en bevat acteurs als Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro en Jesse Plemons. Hij is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van David Grann. Het verhaal speelt zich af in Oklahoma in de jaren ‘20 en belicht de gruwelijke misdaden tegen het rijk geworden Osage-indianenvolk tijdens de Reign of Terror. De focus van het verhaal ligt op de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone).

Aanmelden

Aanmelden voor de filmavond kan via soroptimisten.bergenopzoom@gmail.com, waar een kaartje 17,50 euro kost, inclusief een drankje vooraf en hapjes in de pauze. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze jaarlijkse campagne loopt van 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (de Internationale Mensenrechtendag).

‘Oranje’ gebouwen

Naast de filmavond zijn er verschillende evenementen gepland, waaronder de officiële start op 24 november in het oude Stadhuis op de Markt. Verschillende Bergse gebouwen, zoals de brug van het Ravelijn, de Anthoniusmolen in Halsteren, de Schaatsbaan op de Markt, Theater De Maagd, en het Moeder&Kindcentrum van Bravis, worden tussen 24 november en 10 december oranje verlicht als symbool tegen geweld tegen vrouwen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief