Het veldteken van 2024
Het veldteken van 2024 Foto: Bergen op Zoomse Bode

Een vliegende kiep als nieuw veldteken: ‘Ziede z’ok vliege?!’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bij het Vastenavendmotto ‘Ziede z’ok vliege?!’ hoort natuurlijk een mooi maar ook een beetje gek veldteken. Een veldteken waarin je het motto van dit jaar terug kan vinden, dat je kan laten lachen en waarmee je goed voor de dag komt. 

We hebben dit jaar een ‘kiep’ als veldteken en nog wel een ‘vliegende kiep’! En wat voor één, een beetje een onhandige iets te dikke kip en dat is niet omdat het een plofkip is, nee deze kip is gewoon altijd als eerste bij de Bergse voederbak. 

De kip kijkt een beetje verdwaasd uit zijn ogen, maar dat is natuurlijk omdat hij in de lucht hangt. En dat is hij niet gewend omdat het eigenlijk een loopvogel is! Op de kam op zijn hoofd is het Bergs stadswapen te zien en op het ringetje van zijn rechterachterpoot staat het jaartal van deze Vastenavend. De kip heeft dit jaar zelfs ogen die kunnen bewegen. Zo kijkt de kip een beetje scheel uit zijn ogen, een beetje kippig zullen we maar zeggen. Het veldteken wordt in 5 kleuren uitgevoerd en er wordt ook weer een broche van brons uitgebracht voor de echte liefhebber. 

De broche en het veldteken zullen vanaf 5 januari verkrijgbaar zijn, bij de bekende verkoopadressen, voor 5 euro per stuk. Door het dragen van het veldteken of de broche laat je zien dat je de Vastenavend een warm hart toedraagt en dat ook uit wil dragen. Dus zorg ervoor dat je tijdens het Neuzenbal al meteen een vliegende start maakt door het veldteken om je nek te dragen. Want met het veldteken om je nek, vlieg je goed voorbereid de Vastenavend in!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief