Afbeelding
Foto: Lucienne de Brabander

Sinterklaas is aangekomen in Bergen op Zoom

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De intocht van Sinterklaas in de haven van Bergen op Zoom was een warm welkom voor de goedheiligman en zijn Pieten. Vele kinderen met pietenmutsen, geschminkte gezichtjes, mijters én staf stonden in de kou en regen te wachten op de komst van Sinterklaas. 

Het beeld van de pakjesboot die de haven binnenvaart met Sinterklaas en zo’n 150 Pieten aan boord blijft betoverend. Kinderen keken vol verwachting uit naar de intocht, het startschot voor de magie van het kinderfeest. Hoewel Kapiteinpiet’s avonturen richting Bergen op Zoom al dagelijks te volgen waren op Studio Pepernoot, bracht zaterdag eindelijk de langverwachte intocht. Met paraplu’s en poncho’s stond de haven en de binnenstad vol.

Ook de volwassenen langs de route konden het enthousiasme van de Pieten en de stoet vol spel en muziek niet ontgaan. Dankzij de toewijding van vele nieuwe vrijwilligers kon Stichting Sint Nicolaas dit jaar opnieuw rekenen op de aanwezigheid van 100 Pieten, aangevuld met ondersteuning van Pietenbands en acrobatische Pieten. In totaal liepen er maar liefst 150 Pieten vol overgave mee in de intocht van 2023, wat duidelijk zichtbaar was. De intocht behield de vertrouwde gezelligheid en introduceerde tegelijkertijd ook nieuwe elementen. Pakjespiet nam namelijk zijn nieuwe pakjeskar mee naar de intocht. Hiermee kan hij veel pakjes tegelijkertijd meenemen, handig! Alhoewel, misschien moet hij nog wel even oefenen met sturen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief