Afbeelding
Foto: Evert van Daele

Een warm welkom voor de Sint tijdens het Muziekspektakel

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Sint is weer in het land en daar kunnen de kinderen in Bergen op Zoom veel over vertellen. Want na de intocht op zaterdag stroomde de Stoelemat zondag vanaf een uur of twee lekker vol. 

Kinderen in pietenpakken, de ander met een mijter of alleen een baret. Het is dan tijd voor Sints Muziekspektakel. Een kleurrijke en gezellige show met live muziek van de muziekpieten in de band, zangpieten en danspieten. De kinderen genieten van het begin tot het eind.

Was je lekker op tijd aanwezig, dan was je de bofkont. Een van de pieten, de echte feestpiet zorgde ervoor dat de kinderen in de zaal lekker opgewarmd waren. En toen om kwart voor drie de piet achter de drums afsloeg was het meteen feest op het podium waar de kinderen langs de catwalk allemaal een VIP plekje hadden. Daar was Hoofdpiet, de presentator van de show. De kinderen vermaakten zich prima; dansen en meezingen. Niet alleen met de pieten op het podium, ook met de pieten in de zaal, want samen met de pieten is alles leuker. Na de show kon iedereen nog op de foto met een favoriete piet en natuurlijk met de Sint. 

Niet alleen de kinderen en hun ouders, ook Stichting Sint Nicolaas kijkt terug op een heel geslaagd sinterklaasweekend. “Zo kon Sinterklaas rekenen op veel belangstelling tijdens de natte intocht en kreeg hij een hartverwarmend welkom van onze nieuwe burgemeester. In de Stoelemat stegen de temperaturen al gauw tot tropische waardes vanwege de drukte en het enthousiasme van het publiek,” zegt een trotse voorzitter Daan Touw.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief